<b>Stengt:</b> Utestedene Diskoteket og Bar Circus er nå stengt på grunn av koronasmitte.
Stengt: Utestedene Diskoteket og Bar Circus er nå stengt på grunn av koronasmitte.

To utesteder stenger grunnet smitte

To utesteder i Trondheim stenger midlertidig på grunn av påvist koronasmitte blant to ansatte.

Publisert Sist oppdatert
<b>Samme melding: </b>Bar Circus og Diskoteket la ut samme melding om stengingen søndag ettermiddag.
Samme melding: Bar Circus og Diskoteket la ut samme melding om stengingen søndag ettermiddag.

Trondheim kommune informerte i dag morges om at to ansatte ved to forskjellige utesteder i Trondheim har testet positivt for covid-19. Dette gjelder Diskoteket og Bar Circus, som begge nå er stengt.

Utestedene har selv gått ut på Facebook og meldt ifra om at de stenger grunnet smitte blant de ansatte. Utestedene har delvis felles eiere og har gått ut med samme melding.

— Vi må dessverre stenge inntil videre pga sykdom i staben. I samarbeid med Trondheim kommune har vi kommet frem til at vi holder stengt og setter oss selv i karantene i påvente av svar på koronatest, skriver de på Facebook.

En tredje ansatt med symptomer har testet negativt, men skal rutinemessig testes på nytt.

<b>På Facebook:</b> Bar Circus og Diskoteket informerte begge om situasjonen på egen facebookside.
På Facebook: Bar Circus og Diskoteket informerte begge om situasjonen på egen facebookside.

Kommunen jobber med smittesporing, men smittekilden er foreløpig ukjent. Alle de ansatte testes og 12 personer er så langt satt i karantene.

Kommunen anbefaler alle som har vært på Diskoteket i perioden 7. til 15. august å være oppmerksomme på egen helsetilstand, det samme gjelder gjester som har vært på Bar Circus den 8. august.

I en kommentar til Nidaros kunne kommuneoverlege Elizabeth Kimbell informere om at de ikke enda har full oversikt over hvor mange kunder som har vært innom, men jobber med dette som en del av smittesporingen. Det største fokuset så langt har vært på de ansatte. Hun sier det har vært godt samarbeid mellom kontaktpersonen på utestedene og kommunen, og at all ny informasjon som er relevant for publikum vil komme ut.

Les også: Smitteverntiltakene du må forberede deg på