INNESNØDD: Flere biler kommer seg ikke ut fra snøen.
INNESNØDD: Flere biler kommer seg ikke ut fra snøen.

Trondheim tvunget i kne av snømengdene

Busser er innstilt etter snøkaos, om du har tenkt deg på søndagstur idag, må du ta beina fatt.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert 12.3.23 20:05: Ifølge ATB sine nettsider går de fleste bussene som normalt. Linje 96 er fremdeles innstilt.

Flere våknet til en søndag utenom det vanlige da Atb innstilte de fleste sine avganger i dag grunnet den store snømengden. De fleste bybussene har nå kommet i gang igjen i tillegg til trikken, skriver Atb på sine nettsider. I tillegg opplyser Atb på nettsiden deres at linje 3 kjører en avkortet rute mellom Voll og Byåsen skole og at linje 10 kjører en avkortet rute til Tonstadterminalen.

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Fredrik Lambertsen ved Atb sier at bussene er innstilt på grunn av det dårlige føret. Sjåfører er innesnødd og kommer seg derfor ikke til bussene.

KAN TA TID: Trondheim kommune oppforder til å ha tålmodighet med brøytingen.
KAN TA TID: Trondheim kommune oppforder til å ha tålmodighet med brøytingen.

– Vy og Tide valgte å ikke kjøre busser av sikkerhetshensyn og risikoen for skade, sier han.

Lambertsen forklarer at grunnet det dårlige føret, har Atb valgt å innstille avgangene deres frem til fremkommeligheten blir bedre.

– Det er både en risiko for passasjerene og materiell skade dersom bussene kjører nå.

Videre forteller han at målet er at bussene kjører så fort det er mulig, når det er brøytet og sjåførene kommer seg på jobb.

– Vi beklager overfor kundene og håper at bussene går så fort som mulig. Det jobbes iherdig fra Tide operatører for å se etter alternative ruter.

Lambertsen sier at bussene er avhengige av ruter der fremkommeligheten er tilstrekkelig på veien og der det er mulighet for å snu. Tide operatører kjører rundt de forskjellige rutene og leter etter alternative strekninger slik at bussene går raskest mulig.

– Vi er i dialog med Trondheim bydrift om å prioritere de viktigste rutene. 1-ruten har en buss som går men den sliter på føre så den kjører avvikende, visse holdeplasser er ikke tilgjengelige. Det er vanskelig å si når bussene er tilbake til normal drift da dette bestemmes av brøytingen og fremkommelighet, forklarer han.

Flere biler er innesnødd langs veiene og brøytebilene kjører iherdig rundt Trondheim for å brøyte frem veiene og fortauene. Trondheim kommune skriver i en pressemelding at man må smøre seg med tålmodighet da det kommer til å ta tid å brøyte vekk den store snømengden.

Flere av kommunens ansatte kommer seg ikke på jobb grunnet bussinnstillingene eller dårlig føre. Dette betyr at pasienter som har behov for hjemmetjenesten kan risikere å ikke få besøk i dag. De mest kritiske pasientene prioriteres og kommunen oppfordrer pårørende å holde kontakten med sine kjære i løpet av dagen.

Powered by Labrador CMS