Satire:

NTNUs skjulte perler

Er du lei av å sture på den samme, gamle lesesalen? Da bør du sjekke ut disse stedene på campus.

Publisert Sist oppdatert

Studentsenteret på Gløshaugen

Glem Samfundet og linjeforeningskontoret – det finnes et eget studentsenter på Gløshaugen. Her kan du nyte goder en vanligvis bare finner samlet på venteværelser og fritidsklubber, slik som brettspill, kaffe, planter, sofaer og magasiner. Studentsenteret byr også på uhorvelige mengder med gratis drops, så dette er en fin måte å kutte i matbudsjettet. Bak én av Studentsenterets dører finner du attpåtil et hyggelig, ubrukt hvilerom, der du kan meditere deg vekk fra alt som heter ITGK og exphil. Bak en annen dør finner du en snakkesalig Sit-ansatt som gladelig legger ut om Sits ulike tilbud og ordninger, så vokt deg vel.

Mazemap: Studentsenter – Gamle Kjemi, 1.etg

Dragvoll-garderobene

Ble du svett av å løpe fra billettkontrollørene? Tror du filosofiprofessoren din dømmer deg for at du dusjer i regnvannet utenfor Café Sito, selv om han pleier å unngå blikket ditt? Eller trenger du bare et sted å gråte, der hulkene dine kan lage kule ekko? La tårene strømme, for redningen er nær. Det finnes nemlig flunkende nye garderober på Dragvoll, utstyrt med doble varmeskap, enkeltdusjer med private skifterom, vasker og låseskap. Denne perlen finnes forøvrig ikke på Mazemap – noe som passer bra, da undertegnede foretrekker å dusje i fred. God leting!

Mazemap: I Dragvolls dybder

Terningtaket

Skaptrønderen Henrik Ibsen foreviget i sin tid det vakreste stedet på Kalvskinnet i diktet Tærningtaget:

Nu er jeg staalsat, jeg følger det Bud,

Der byder i Høiden at vandre!

Mit Lavlandsliv har jeg levet ud;

Heroppe paa Taget er Frihed og Gud,

Dernede famler de Andre.

Mazemap: T05.211

Tunga

Neppe noen perle, men definitivt skjult. Jeg har faktisk aldri vært der.

Mazemap: NTNU - Tunga

Idylliske campus Tunga
Idylliske campus Tunga

Helvete

På den nylig NTNU-innkjøpte plassen bak Fengselstomta, like over elva fra Nidarosdomen, ligger en liten trappenedgang til Helvete. Dette er fortsatt en ukjent perle, så benytt sjansen til å oppleve det varme, autentiske Helvete før Reitan inntar området med REMA-flagg og kjøledisker. Avslutningsvis kan en nevne noen spennende fakta om Helvete: I tillegg til å ha gitt navn og innhold til Erlend Loes siste roman, finner en også AtBs kontorer der nede.

Mazemap: HVT.666

Powered by Labrador CMS