Lokoy - Badminton

Det beste av pop og elektronika i moderne norsk musikk.

Publisert Sist oppdatert

Lasse Lokøy, bassisten i Sløtface, hadde et imponerende singelløp i 2020 og nå er han aktuell med debutskiva Badminton. På 33 minutter leverer Lokoy noe av det mest lovende innenfor norsk popmusikk på lenge.

Albumet starter med den sprudlende og eksploderende «Classic City Girl». Låta er en eksperimentell poplåt med tunge elektronikaelementer. Tunge lydfiltre og narrende tekster setter sjølve scenen for albumet.

«Both Eyes» er trolig den sterkeste singelen fra hele skiva. En catchy basslinje bærer hele låta idet Safario leverer hypre raptekster. Låta er leken, med et utrolig fengende refreng og rytme. Safario og Lokoy har samarbeidet tidligere, men her beviser de gang på gang at de kan lage jævlig god musikk.

Les også: Murder Maids, et band få hadde hørt om før den første av apokalypsen fire ryttere meldte sin ankomst.

Interludene, eller mellomspillene, på skiva består av korte lydklipp enten preget av familiesamtaler eller støy. Disse klippene skaper en personlig følelse på skiva. Det er tydelig at Badminton er et elskovsbarn for Lokoy.

«A Mistake» byr på blandingen av susete gitarriff og den krystallklare stemmen til Emilie Østebø. Låta bærer med seg et trykk uten like. Denne låta er garantert en av de største bangerne innen norsk musikk på lenge. Badminton kombinerer det beste av pop og elektronika. På «Murder in My Mind», som er et samarbeid med elektronikavidunderbarnet Moyka, byr duoen på en knallgod danselåt.

Den titulære låta «Badminton» er en følelsesladd poplåt. Fylt med atmosfæriske elementer leverer Lokoy en av sine bedre sangprestasjoner. Her er det sterke assosiasjoner til tidlig 2000-talls popmusikk når strykeinstrumenter inntar låta. Låta «Limbo» kombinerer chille gitarriff med en nedbrutt og en nesten oppstykka rytmedel. Danseelementene gjør derimot at man nikker stramt til rytmen.

Les også: Eksamenslokale skal brukes til massevaksinering.

«Glitter» framhever en gjennomgående rød tråd på skiva; at Badminton handler om moro. Flertallet av låtene på skiva er dansbare og artige. Her virker Lokoy sterkt dedikert til å lage en skive som er genuint morsom å høre på.

Gjestebidragene på skiva bidrar til den dynamiske og personlige opplevelsen som Badminton er. Som produsent klarer Lokoy å trekke fram det beste ut av artister som Nils Bech, Moyka og Sofus. Badminton er en moden debut som virkelig framhever Lokoys ferdigheter som en dyktig musiker. Her kommer vi til å følge med nøye framover.