Murder Maids – Knives Out

Det unge bandet spiller bra, det går fort og det er tight.

Publisert Sist oppdatert

Trondheimsbandet Murder Maids har hatt en imponerende karriere så langt tatt i betraktning av at dette var et band få hadde hørt om før den første av apokalypsen fire ryttere meldte sin ankomst (KORONA!). Med en rekke singler og oppvarmingskonserter for Spidergawd i bagasjen, ga de ut sin første plate den 15. januar. Det er imponerende av en gruppe som tilsynelatende ikke har eksistert i langt mer enn ett år. Mens de fleste band på den tiden ikke rekker gi ut mer enn en EP, har guttene i bandet droppet den fasen og gitt ut et 12-låters album. Produksjonen er av Per Borten – Spidergawd, ikke statsminister – den samme som produserte EP-en til Combos. Inspirasjonen fra Combos er tydelig både i produksjon, og låttitler som «Pogojumpingschizotrip».

LES OGSÅ: Edgar åpner mandag etter endring i de nasjonale sjenkereglene

Albumet er ganske variert til å være et punk-album, med scandirock-aktig allsang slik som «Shout at my Face» , ska-punk på «Surf and Skate» og ren hardcore i «I Wanna Fuck». Formelen er trygg, men effektiv. Inspirasjonen fra 80-tallsband som Operation Ivy og Dead Kennedys er tydelig, både tekstlig og musikalsk, men produksjonen er moderne. Det er et polert og rent lydbilde, men langt fra overprodusert.

Det unge bandet spiller veldig bra, det går fort og det er tight. Bruken av referanser funker meget bra på det musikalske planet, Bad Brains-aktige gitarsoloer, skatepunk krydder på trommene og 1989-ish-ska-punk. Referansene fungerer dårligere til lyrikk. Tekster som «Surf and skate, drug abuse and sexy babes» og «I wanna Fuck», mangler den provokative kraften de hadde i 1980 og blir vel antikvarisk. I hvert fall i sammenheng med låter som forstås som seriøs kritikk av barnevernet og psykofarmaka.

Utenom på det tekstlige planet er det en sterk og variert debutplate. Det swinger ordentlig godt i rockefoten. Som en selvfølge i Norsk rocketradisjon avsluttes plata med den selvtitulerte og allsangvennlige «Murder Maids». Det blir spennende å følge med på bandet som allerede har en god del lyttere. Bandet skal også opptre på Trondheim Calling nå i sommer.
LES OGSÅ: Dette blir navnet på fyllinga i Nidelva