David Liebe Hart – The Wonderful World About Pigs, Horses & Clowns & Especially Dolly Parton

Banansplittmusikk: søtt og gøyalt! … til tross for den underliggende frykten.

Publisert Sist oppdatert

Det kan være du har sett eller hørt om David Liebe Hart før om du har sett på The Tim and Eric Awesome Show. Om du ikke har hørt om ham, så kommer en liten kort innføring: standup-komiker, dukkefører, amatørskuespiller, maler, tv-vert og outsider-musiker. Musikken er unik, tegnefilmaktig og absurd med tekster om kvinner, mat eller dyr. Liebe er rett og slett en naiv, varm person. Så derfor overrasker The Wonderful World About Pigs, Horses & Clowns & Especially Dolly Parton når det er en skummel, besk dualitet under regnbuen.

Vi begynner snodig med «I’m a horse». Dette sporet er det svakeste på platen til tross for den gummiaktige opera-hiphopen som med én gang vekker nysgjerrighet. Deretter kommer «Banana Milk» med et lydbilde som høres ut som en blender som lager lattergass-smudi. Låta omhandler hvor godt bananmelk er, men har en syrete ettersmaken med lyrikk som: « Milk and bananas. You’re good marriage. What a beautiful marriage like my mom and dad ».

LES OGSÅ: Dørgende kjedelig da Justin Bieber kom til Trondheim

Videre skinner den ironiske David Liebe Hart på «Cooky the clown». Dette er det sporet som kanskje gir størst mulighet for å fremkalle mareritt. Med en buldrende trommemaskin, ekkovokaler, Legend of Zelda-sampel og fløytelyder er dette som å sveve i sirup, mens du får høre «Take a bite out of me! I’ve been divorced twice!». «Asian girls» er drevet av en trampolinebass med hylende vokal og handler om at han vil ha en asiatisk dame: «They have eyes like a pretty pussycat». Rart, ikke sant?

Siste spor begynner med lyrikk som «Got a beautiful blonde Norwegian girl that wants to make love to you and date you». Låten «Happy David Day» er hele albumet i en låt: en stor feiring! En blanding av låter om mat, damer og individer. Albumet har en humoristisk, naiv tone som skaper et glis hver gang du hører på The Wonderful World About Pigs, Horses & Clowns & Especially Dolly Parton. For en munnfull!

Powered by Labrador CMS