Porto Geese – Duck

Porto Geese sitt debutalbum er en sammensatt lytteropplevelse, og en demonstrasjon i hva albumformatet kan brukes til.

Publisert Sist oppdatert

Porto Geese sitt debutalbum Duck blander sømløst sammen sjangerelementer fra både støyrock, stoner-rock, shoegaze og post-punk. Med dette albumet får bandet virkelig til å skape et sterkt helhetsinntrykk.

Ingen av låtene skiller seg ut på en negativ måte; alle låtene fyller en rolle i sin plassering på albumet. Åpningslåta «Aigiri Geese» er en seig støyrock-låt med deilig, dundrende bass og mektige trommer. Låta glir naturlig over i «Every Day Every Day» og «Screens», som begge byr på høyere tempo og hardtslående gitarriff, før tempoet igjen senkes med den mer shoegaze-aktige låta «What a Day». Slik fortsetter låtene, med bølger av ulike energinivåer.

Med en spilletid på bare litt over 40 minutter unngår Duck å bli for langtrukkent. Det er akkurat kort nok til å holde lytteren interessert hele veien gjennom, til tross for en til tider ganske minimal instrumentbesetning. Låtene består stort sett kun av gitar, bass, trommer og vokal, så synten på låter som «Whale on a Horse» og «Screens» er et nødvendig avbrekk i lydbildet, men det er også her svakhetene til Duck kommer fram: Noen valg i mikseprosessen burde ha blitt gjort annerledes. Synten på «Screens» blir for eksempel plassert for langt fram i miksen, sammenlignet med resten av instrumenteringen, og oppleves derfor litt for skarp.

LES OGSÅ: Studenter som brenner for kunsten

«Dog» er et av høydepunktene på albumet, og er på mange måter det perfekte sammendraget av Porto Geese sin musikk. Her kombineres alle de beste elementene fra Duck på en måte som jeg bare vil beskrive med ett ord: kult. Denne låta er støyende og fengende, og avsluttes attpåtil med en sømløs overgang til neste låt – dette er et gjennomtenkt album!

Duck er en nøye sammensatt opplevelse, der låtene geleider lytteren hele veien gjennom albumet. Porto Geese leverer en solid debutskive, og dette er et kroneksempel på hvordan albumformatet kan være mer enn bare en måte å samle låtene sine på.

Powered by Labrador CMS