Anmeldelse:

Trilobitt - Superb Suprise

Altetende musikere som skaper messing-rock med sopp og blomster - vakkert og helsprøtt!

Publisert

Musikkmiljøet i Trondheim er en av de bedre i Norge med tanke på variasjon og innovasjon. Her er Trilobitt intet unntak. Superb Suprise er snekret sammen av fire dyktige håndverkere (noen av dem med erfaring med tidligere Spellemanns-vinnende band) som virkelig kan spille på sine instrumenter og bruke dem til det ytterste. Og det er med disse egenskapene at det ble skapt en brun, tung godtepose med sure psykedeliske Cola-føtter spredt rundt i snop av jazz- og rock-elementer.

Albumet starter med tunge blåse- og gitarriff og en fengende melodi med låten «Crazy Jane and his Bishop». Frijazz og surrealistiske trekk gir låta uventede dimensjoner, men dette er bare en smakebit på det som skal komme. Vi snakker egentlig om en surrealistisk, noir-, rock- og jazz-låt som ligner mer et palass av lyder.

Låt nummer to, «China in your hand», senker tempoet og presenterer en behagelig surrealistisk ballade, men blir etterfulgt av enda en energifull bombe og et nytt musikalsk høydepunkt «Honest Gringo». Denne gangen i et western-narrativ med tuba og polka-elementer. Med en bandido som leder oss gjennom lydbildet av tunge støvete riff og en avslutning som nærmest ligner jødisk klezmer-musikk, får vi alt som ligner spaghetti-western estetikk. Hva blir det neste?

LES OGSÅ: De beste albumene fra 2021

Vel, først og fremst en lengre, vemodig og blomstrende ballade («I Can I Can’t»), flyvende LSD-rock med «The Eagle» og en låt som faktisk bare roper galskap: «Buriosity Billed the bat». Baritongitar, spretten kontrabass og tekst som du må bare høre selv etter hva betyr. Musikken blir også litt suggerende, ekko-aktig med alle effektene og til tider høres gitaren ut som en didgeridoo. Platen slutter med det minst rare, men derimot den nydeligste melodien på plata «Ex on the blog». Siste låt er høytidelig med bruken av skarptromme og blåseinstrumenter, nesten kammermusikk-aktig pop.

Denne platen kan virke meget perpleks for lytterne, men frykt ikke! Den har litt av alt for alle: rock, frijazz & jazz, pop, indie, klezmer, psykedelisk, poesi og kjærlighet, og er proppfull av overraskende nykker. PS: Saksofon i Rock (som plata er full av) er det beste som finnes, så lenge den ikke bare får ta en lumpen solo!

Powered by Labrador CMS