Anmeldelse:

UFO Hawaii - Von Aalräuchereien biz Zylinderstifte

“Det var en gang - og allting var deilig den gangen - [...]” fra Portrett av en kunstneren som ung mann av James Joyce.

Publisert

Mennesket har inne i sitt eget univers såpebobler som reflekterer minner, enten det er barndommen, luktene, bildene av naturen og farger. Tyskeren Treu, som står bak prosjektet UFO Hawaii, bruker vakre, rene lydbilder som glitrer av den ikke-korrupte nostalgi, der det mimres om tilstandene nå og før. Med Von Aalräuchereien biz Zylinderstifte blir minnene fremført på et maleri, hvor slørene av maling faller og lerret retusjeres til din begynnelse, dine minner og din søken.

«Zeichnen und Wunder» er som porten til begynnelsen, der synthene spretter og klinger i evighetens brus. «Es will schlafen » der den gitaren svirrer baklengs til bølge-aktig nedstemthet og fremhever at noen ganger vil vi bare sove. Videre er gresset som tørkes i den grå sola, der lyden av gitaren og drømmende akkorder etterlater deg med «Peloponnes», som er konfetti av fargepletter i minneveveri.

Neste spor blir fylt med flere typer blås i enten digital eller virkelig form på «Das geheime Leben der Flusskrebse», som illustrerer en myk, blank stjernehimmel. Røyken fra modenheten og alderdommen kommer fram i «A laughing Smoker Never Dies», som leder oss gjennom kjent og ukjent territorium i dine venners gedigne nærvær. I «Herzensschatzi komm» blir tankenes naivitet og letthet akkompagnement av marimba og klokkespill, samme uttrykk som i Soft City av Pushwagner, når spedbarnet Bingo våkner til en ny morgendag.

LES OGSÅ: Å komme hjem til ingenting

Er noen av oss født triste? «The sad sperm», som er det siste sporet, reflekterer den anatomiske virkeligheten til mennesket. Gitaren leder inn og blir svøpt sammen med fløyel-bass, lett klokkespill, cello og en rosende saksofon. “I hope you find what you are looking” synges det. Vi håper denne cellen finner fram til starten eller slutten på sorgen

Von Aalräuchereien biz Zylinderstifte kan fortelles gjennom albumbildet eller gjennom din fantasi. Likeså blir det tydelig at musikken er eksistensiell og dvelende over virkeligheten av det nåværssøkende homo sapiens. Musikken er i geleidende lydlandskaper av pur, dynebløte lydbilder som sjelelivet fester seg på. Vegger låser deg i et hjørne, men de kan derimot males til fresker ved å lytte til Von Aalräuchereien biz Zylinderstifte og erindre til lyden, støyen, stillheten og deg selv.

Powered by Labrador CMS