<b>NORDICANA:</b> The Northern Belle tok publikum med på en reise vestover under Feminalens første kveld.
NORDICANA: The Northern Belle tok publikum med på en reise vestover under Feminalens første kveld.

En tur til Nashville

Feminalens bidrag på country-fronten imponerer.

Publisert Sist oppdatert


For andre gang
denne kvelden får Trondheimspublikummet på Feminalen en smakebit av hva Tromsø har å by på. The Northern Belle er country-pop-bandet med tromsøværingen Stine Andreassen i spissen på vokal. Men det er ikke til nordlige strøk bandet tar med seg publikum, det er heller vestover mot countryens hjemsted: Nashville.

Det er en svært behagelig stemning over lokalet når The Northern Belle setter i gang. Låtene er svært balanserte og myke i sin framtoning. Det er ingen overraskelse at gitarspillet fra samtlige gitarister i bandet er på et svært høyt nivå.

Bandet, som slapp sitt tredje studioalbum tidligere i år, har en eksepsjonell formidlingsevne når de spiller. Andreassen tar seg god tid til å fortelle noe om låtene og bakgrunnen for hvordan de ble til. Det gir låtene en helt ny dybde å høre de gode og vonde minnene som ligger bak hver eneste låt. Det er alt fra en brokete studietid i Trondheim til inspirerende artistmøter i Nashville.

Låta «Don’t You Go, Don’t You Dare» har en fin dynamikk i bruken av instrumentene som bygger opp stemningen. Lydbildet gjennom hele kvelden er lekent og smidig, samtidig som den virker nøye planlagt og holder seg profesjonelt innenfor rammene sine.

LES OGSÅ: Energiske A Million Pineapples tar deg med rett til tropiske strøk med sin indiepop

Andreassens nydelige og balanserte vokal får all oppmerksomhet i låta «Lonely», som på sitt nedstrippede vis kommuniserer sårbarhet. Hiten «Remember It» er for lytteren som digger det mer poporienterte The Northern Belle har å by på.

Bandet skaper en munter stemning som gjør at jeg sitter igjen med et smil om munnen hele konserten, og tar oss farlig nære western første kveld på Feminalen.