NORDICANA: The Northern Belle tok publikum med på en reise vestover under Feminalens første kveld.

En tur til Nashville

Feminalens bidrag på country-fronten imponerer.

Publisert Sist oppdatert


For andre gang
denne kvelden får Trondheimspublikummet på Feminalen en smakebit av hva Tromsø har å by på. The Northern Belle er country-pop-bandet med tromsøværingen Stine Andreassen i spissen på vokal. Men det er ikke til nordlige strøk bandet tar med seg publikum, det er heller vestover mot countryens hjemsted: Nashville.

Det er en svært behagelig stemning over lokalet når The Northern Belle setter i gang. Låtene er svært balanserte og myke i sin framtoning. Det er ingen overraskelse at gitarspillet fra samtlige gitarister i bandet er på et svært høyt nivå.

Bandet, som slapp sitt tredje studioalbum tidligere i år, har en eksepsjonell formidlingsevne når de spiller. Andreassen tar seg god tid til å fortelle noe om låtene og bakgrunnen for hvordan de ble til. Det gir låtene en helt ny dybde å høre de gode og vonde minnene som ligger bak hver eneste låt. Det er alt fra en brokete studietid i Trondheim til inspirerende artistmøter i Nashville.

Låta «Don’t You Go, Don’t You Dare» har en fin dynamikk i bruken av instrumentene som bygger opp stemningen. Lydbildet gjennom hele kvelden er lekent og smidig, samtidig som den virker nøye planlagt og holder seg profesjonelt innenfor rammene sine.

LES OGSÅ: Energiske A Million Pineapples tar deg med rett til tropiske strøk med sin indiepop

Andreassens nydelige og balanserte vokal får all oppmerksomhet i låta «Lonely», som på sitt nedstrippede vis kommuniserer sårbarhet. Hiten «Remember It» er for lytteren som digger det mer poporienterte The Northern Belle har å by på.

Bandet skaper en munter stemning som gjør at jeg sitter igjen med et smil om munnen hele konserten, og tar oss farlig nære western første kveld på Feminalen.

Powered by Labrador CMS