Frisk start på Feminalen

Energiske A Million Pineapples tar deg med rett til tropiske strøk med sin indiepop.

Publisert Sist oppdatert

Det føles uvant å besøke et utelivslokale for å oppleve live musikk igjen. Men, Feminalen har i samarbeid med Lokal klart å legge til rette for trygg avstand mellom alle i publikum, og i det helgens feministiske festival setter i gang, er det godt å være tilbake.

Første band ute er Tromsø-bandet A Million Pineapples. Det tar ikke lange tiden før man merker koblingen mellom det fruktige navnet og sounden i musikken deres. En herlig tropisk og sommerlig vibe fører deg rett til Hawaii i tankene.

Konserten åpner med låta «Light Bulb» fra deres selvtitulerte debut-EP fra 2019. Musikken deres, som er å finne innenfor indiepopen, er godt komponert av bandmedlemmenes musikalske evner. De trår aldri feil, og utstråler samtidig god og lystig energi gjennom hele settet.

Det er lett å se at bandet har det gøy på scenen sammen, og deres ungdommelige og friske framtoning gjør det ekstra gøy å oppleve. A Million Pineapples kjennetegnes av et drømmende og avslappende lydbilde akkompagnert av den klassiske gitarbaserte popen. I kontrast finner vi vokalist Mie Berghs strenge og tydelige formidling av sangtekstene.

LES OGSÅ: Tur Nashville med The Northern Belle under Feminalen

Selv om det ikke nødvendigvis er så komplisert produksjon, byr bandet likevel på godt variert innhold. Et godt eksempel på det er låta «Hey Story Teller», som enda ikke er utgitt. Låta skiller seg fra de øvrige låtene ved å være mer neddempet. Høydepunktet blir definitivt «Moonstone», med kraftige trommeslag som setter stemninga i lokalet skikkelig, sammen med deilig vokal og koring.

A Million Pineapples har gitt en god start på en fin kveld på årets Feminalfestival. Det eneste som manglet var en paraplydrink.