Neon: Sebastian Zalo

Sterk åpning fra en av Norges nyeste favoritter.

Publisert Sist oppdatert

Allerede kvart på tre står Sebastian Zalo klar på scenen med dagens åpningsnummer. En steikende sol som kaster et naturlig spotlys på scenen skaper den ultimate festivaldag, og publikum gripes fra første strofe. Det er en noe laber respons i starten, men det ligger på antall mennesker som har kuttet vorset kort fremfor Zalos framføring. For hver låt vokser det til og stemningen økes. Innlevelsen til Zalo viser at han virkelig tror på det han leverer.

Zalo introduserer settet som et dypdykk inn i hans liv og historie, og fanger lytterne med personlige og vakre tekster sløyfet inn i fengende melodier. Det er et friskt pust å høre musikk som viser fram en menneskelig sårbarhet som de fleste nok kan relatere til. Samme om man kan teksten eller ikke, så skaper det å vingle til tekst som treffer deg et behov for å klemme sine nærmeste.

MER FRA NEON: Steinbakken leverer et show med intimfølelse på storfestivalen Neon.

De uunngåelige tekniske problemene oppstår, og en gitar og mikrofon må plugges om. Zalo bruker muligheten stillheten gir til å få en større tilknytning til publikum, og gir både dedikasjoner og kreditt til sine kjære for hans suksess og elsk for musikken. Det virker nesten som en planlagt pause.

Det er en fin miks av sang og rap som viser hans allsidighet. «Kjære frykten min» og «Babylon» er tydelige favoritter, der folkemassen nesten overdøver høyttalerne. Han får også god respons på tolkningen hans av CC Cowboys sin «Kanskje du behøver noen». Publikum er levende og dunkende, og selv om noen faller av i de mer ukjente delene av repertoaret hans, så vinner han dem tilbake med favoritter som disse. Et og to forsøk blir gjort på å få publikum til å bidra inn i melodier som de fleste har problemer med å hoppe på, men som gir en nydelig klang til «D går bra» til slutt.

Det er et solid og energisk sett, og føles som den perfekte måten å varme opp. Zalo sin kvalitet gjør at hans tidlige plassering blir urettferdig for mengden som får han med seg. Bassen slår godt i hjertet og gir en følelse og påminnelse av å virkelig leve, som også kan være et planlagt trekk som settes stor pris på. 45 minutter føles altfor lite.

Powered by Labrador CMS