UKA-21:

Et shitshow jeg ikke ville vært foruten

Lite musikk, mye prat og en sitatfest av de sjeldne fra TIX.

Publisert Sist oppdatert

TIX har det siste året blitt en stueren skikkelse i offentligheten. For min del husker jeg han best som mannen bak «Sjeiken 2015» og massehysteriet rundt hans massive produksjon av russelåter. Artistens mer rene image og musikk de siste årene har ført til spenning rundt hvilket repertoar som kom til å bli valgt på kveldens konsert. Det starter med to «snille» låter. Det morsomme er at begge låtene er gjenbruk av det samme backingtracket. Øyeblikket når den samme modulasjonen inntreffer i begge låtene til samme tid gjør det hele parodisk.

Ironien er stor når TIX deretter ber om klining i publikum. «Jenter og jenter, gutter og gutter, jenter og gutter». Denne ganske progressive ytringen blir etterfulgt av at artisten spør publikum, vil dere ha snille TIX eller slemme TIX?. Publikum ber selvfølgelig om sistnevnte. Han roper så i mikrofonen "i kveld er det lov å være hore!" Noen flere låter blir spilt før han igjen begynner å snakke, denne gangen om Paradise Hotell. DJ'en sin sextape blir også nevnt, samt dens popularitet i Japan.

Neste låt er «Habbo Club 2015», etterfulgt av «Fallen Angel». Publikum drar fram lommelykten på mobilen og svinger armene mens de synger med. Fra klein MGP-stemming går man over til «Hydra 2016». TIX vil ha mer taletid. Han snakker om at alle på første rad er jenter, at neste rad gutter, og at guttene vil hooke.

Konserten består mer av TIX som snakker enn musikk. Artisten utfordrer vaktene når han drar en fyr opp på scenen for å gi han en øl. Vaktene prøver å stoppe det, før TIX forteller dem at det er han som betaler de, så de må gjøre som han ber om.

LES OGSÅ: Dyrisk klubbmusikk med Tacobitch

Publikum var allerede overstadig beruset under første oppvarmingsartist Soppgirobygget. Vaktene hevner seg med å kaste ut store mengder av publikum. Den store taleren TIX svarer med å fortelle “jeg er langt over tiden nå - jeg har en tidsfrist, men det driter jeg i". Publikum begynner også frivillig å dra i store grupper på dette punktet, og stemningen dør ganske hardt.

Det vartes opp med en remix av Åge sin «Levva livet», og neste låt ut er «Jeg vil ikke leve, jeg vil heller ikke dø». Det virker ikke til at noen i salen, verken artist eller publikum, tar inn over seg ironien. Lyset skrus av, publikum begynner å dra, men så skrus lyset på igjen, og låta alle har ventet på, «Sjeiken», er encore. Publikum løper tilbake. TIX sagt sitt siste ord for kvelden.

For å konkludere konserten: det var et shitshow jeg ikke ville vært foruten. Men én ting vil jeg si til TIX, "hold kjeft og få deg hjelp".

Powered by Labrador CMS