UKA-21:

Dyrisk klubbmusikk med Tacobitch

Jeg vil se Tacobitch i en skog, i en kloakk, i en grotte og på Klubben, om og om igjen.

Publisert Sist oppdatert

Røyken brer seg over scenen, og det er ganske tydelig at publikum ikke bare er kommet for å danse til klubbmusikk, men for å danse til Tacobitch. Det er lenge siden jeg har sett et så velkledd og tvers igjennom kult publikum. Jeg venter i spenning, før landets mest anonyme band skal sprenge alle mine forventninger, ører og sjel.

MASKERTE MEDLEMMER: Opptredenen var mer kunstperformance enn konsert.
MASKERTE MEDLEMMER: Opptredenen var mer kunstperformance enn konsert.

Dette er hakesleppende dyrisk klubbmusikk. En syrefest, et stammerituale, eurodance på stereoider og voguing blandet med trinn du gjorde som 10-åring. Det er ikke en konsert vi har vært vitne til på Klubben i kveld, men en kunstperformance. Så svett, hett og mett på dansbar, morsom klubbmusikk har jeg ikke vært på lenge, og jeg tviler på at jeg vil bli det igjen.

Er du et kunstmenneske? Dra på Tacobitch. Er du et dansemenneske? Dra på Tacobitch. Er du et musikkmenneske? Dra på Tacobitch. Er du et menneske? Dra på Tacobitch.

LES OGSÅ: Dagsfyll i drakt er studentenes prakt

Det var intet mindre enn rått talent og kvalitet som ble vist på scenen i kveld. De syv maskerte medlemmene ga alt og mer til i en timeslang opplevelse inn i det abstrakte på klubben en tirsdagskveld. Publikum virket nærmest hypnotisert av de tre danserne på scenen. De hadde publikum i sin hule hånd, og de kommuniserte med hele salen på en vakker, sær og uventet måte. Du kunne se forbindelsen mellom artist og publikum formes i realtid.

NY KONSERT: Skulle du gjerne sett Tacobitch på Klubben? Det er ny konsert i dag!
NY KONSERT: Skulle du gjerne sett Tacobitch på Klubben? Det er ny konsert i dag!

Det vil sikkert være de som tenker dette er en utspekulert spøk, men nei. Tacobitch utviser et ekstremt talent, både musikalsk (trommeslageren innehar en musikalitet jeg sjeldent har sett hos en trommeslager) og kulturelt. I én time glemte jeg helt hvem, hvor og hva, og det var utrolig befriende. Det var en konsert der alle slapp seg helt løs, og ingen visste helt hva de gjorde, så eller tenkte, alle bare digget det, digget seg selv og digget bandet. Det var en frihetsfølelse, som bølget seg gjennom publikum da rabalderet satte i gang. Javisst, Tacobitch er polariserende, men har du noensinne vært på en klubbkonsert eller sett performancekunst, er dette definitivt noe for deg.

LES OGSÅ: Følelsesladet pop får en blåmandag opp

Sitter du på Dragvoll og spiser en tørr brødskive, og tenker «Faen, dette skulle jeg sett»? Vel, det holdes en til konsert i kveld, onsdag 27. oktober. Riktignok er den utsolgt, men løp, ikke gå, til «UKA - 21 - Kjøp og salg» gruppen på Facebook, og skaff deg en billett! Bli kvitt den forkjølelsen, vent med den oppgaven, ta med deg en venn, kjæreste, mor og far på Tacobitch på klubben, du vil ikke angre.

Målløse, med svette og slitne legger, takker vi for UKAs eneste konsert. Fyfaen. Dette var bra.

Powered by Labrador CMS