Anmeldelse
Sprinkelseng og babymat på Lyche
Samfundets frivillige drevet restaurant Lyche har lansert ny meny for høsten. Kan den gi matglede i hverdagen uten å spise opp lommeboken?
Godt balansert smaksprofil
På tallerkenen ligger et stykke torskefilet med grovkornet pepper som hviler på en sprinkelseng av polkabeter. Akkompagnert av jordskokk- og potetpuré, sukkererter, og soyasmør. Torskefileten sklir fra hverandre i møte med gaffelen. Pepperet gir en god krønsj og smak. Polkabetene, som har en lett sødme, er jevnt skåret. Det er god tyggemotstand i kontrast til den møre fisken. Puréen er godt balansert og kremete. Sukkerertens sødme og friske krønsj står godt til puréen. Soyasmøret har både salt og umami, som står godt til helheten. Likevel synes jeg det er for lite puré og polkabeter, og retten var lunken da den ankom bordet.
LES OGSÅ: Lychelige og mette
Hvor er paien?
Gresskarpaien presenteres i formen sammen med en syrlig og søtere sidesalat. Det er merkbart lite smulder på toppen. Garnityren er tiltalende med rå purre à la Julienne. Når jeg fører skjeen gjennom paien, er den som forventet kremete og myk – på grensen til babymat – men skjeen stopper på en hard paiform og ikke på en paibunn. Fyllet har en dyp smak med krydder som spisskummen og paprika. Chiliens styrke sitter fint i ganen. Retten er velsmakende, men jeg savner tyggemotstand. Biter av gresskar og knuste cashewnøtter hadde gjort retten mer spennende.
Smaken av Italia
Tiramisuen fremstår rustikk. Gaffelen sklir godt gjennom lagene av dynket fingerkjeks, fremtredende mascarponekrem og kakaopulver. Desserten smaker verken for bittert eller søtt. Fingerkjeksene med espresso og likør gjør kaken saftig. Jeg savner en mykere mascarponekrem og det tykke kakaopulveret gjør desserten tørr og bitter.
Pris versus kvalitet
Lyche gir matglede i hverdagen uten å spise opp lommeboken. Fiskeretten til under 150 kroner er unik og smaksopplevelsen på desserten står til prisen. Det er få forbedringspotensialer. Neste gang jeg vender snuten innom Lyche, gleder jeg meg til å prøve ut hvitvinsdampede blåskjell (og da bør de være varme!)