Brigt - Showcase

Brigt gjør en solid debut med sitt eget lille drømmeland.

Publisert Sist oppdatert

Den Oslo-baserte 21-åringen Brigt Mikalsen, som går under artistnavnet Brigt, begynte å klimpre på datamaskinen for et par år siden. Etter å ha tilbragt syv måneder med et sirkus, bestemte han seg derimot for å legge datamaskinen på hylla som hovedverktøy for låtskrivingen, da han mente den tok overhånd over musikken. Med en ny begynnelse og ny inspirasjon ble Showcase født.

Det er et herlig lite drømmeland Brigt har skapt med sine 9 låter. «To Be Close To You» og «Extraordinary Jane» er eksempler på denne utenomjordiske følelsen Brigt skildrer gjennom flytende vokal over eksperimentelle beats. Showcase føles litt ut som en kjøretur rundt omkring på livets marker hvor et virvar av tanker bobler i hodet. Her er det forsåvidt også verdt å trekke fram «It Won`t Be Me» som en perfekt biltur-slager.

VI HAR OGSÅ ANMELDT: Angel Olsen – Whole New Mess

Helhetlig er Showcase preget av kjærlighetslåter, men Brigt omfavner klisjeen på en måte som gjør det tolererbart. «Number 3» og «Marble Marie» tar lytteren rett med til den franske rivieraen, og er som tatt ut av soundtracket fra flere romantiske komedier. Også «Carolina» skaper godfølelse og gir lytteren assosiasjoner til det å ligge totalt avslappet på stranden med null bekymringer og bølger som bruser i bakgrunnen, selv om teksten kanskje er litt mer av det lengtende laget. Showcase virker altså generelt å ha et underliggende ønske om å forme et smil om munnen og skape følelsen av sommerfugler i magen hos enhver som lytter, noe Brigt gjør suksessfullt.

I og med at Bright skrev, spilte inn, produserte og mikset alle de ni låtene på egenhånd, er Showcase kanskje så personlig for artisten som du får det. Dersom dette er en refleksjon av hva Brigt har å by på takker vi gjerne ja til mer. Han holder koken gjennom hele albumet, til det plutselig tar slutt med «Silent Crush» som er på skarve 56 sekunder. Debutanten gir oss altså en akkurat liten nok smakebit av hva han er god for, og etterlater oss sultne etter mer.

LES OGSÅ: Færre menn blir psykologer