Julien Baker – Little Oblivions

Little Oblivions er en interessant barokkpop-plate med hypnotiserende lydlandskap, vakre melodier og sterke tekster.

Publisert

Første låt er «Hardline», en låt som tidvis kan minne litt om både M83 og MGMT. Sammen med singer/songwriter-stilen blir dette indie som skiller seg ut. Denne plata er interessant ved at den kanskje er hakket mindre emo, og hakket mer pop enn hva Julien Baker tidligere har gitt ut. Tekstene er sterke, mens delaytrommene kanskje overrasker dem som har hørt mest på det første albumet hennes Sprained Ankle. Her må det også nevnes at Julien Baker skriver, spiller og produserer alt selv – og at hun virkelig har fornyet sounden sin.

Albumets feteste låttittel er etter alt å dømme «Song in E», en fascinerende tittel fordi den både kunne vært å finne på et Keaton Henson-album, men også på et midwest emo-album. Låta er vel å merke en ballade som flyter silkemykt på små disharmonier og enkel popstruktur i skjønn forening.

Dynamikk er et nøkkelord for Little Oblivions. Det er deilig når en artist tar deg med inn og ut av ulike sinnsstemninger, og sånn sett er denne plata ganske fantastisk; den presenterer mange ulike stemninger. Likevel er overgangene er sømløse og naturlige. Dette er noe av det som virkelig gjør lytteopplevelsen spesiell.

Les også: Hilma Nikolaisen - Heritage

Det er lett å lene seg tilbake og kanskje glemme det tekstlige litt, da dette er ei plate med mange fine formuleringer som flyter i det lydlige. Dette er jo en bra ting, men tekstene er virkelig verdt å legge merke til. Spesielt “Heatwave” og “Relative Fiction” har virkelig sterke tekster.

Little Oblivions gir definitivt en god albumopplevelse, og burde høres i sin helhet. Låter som stikker seg ut er dog “Hardline”, “Song in E”, “Highlight Reel” og “Ziptie”. Så hvis du er av typen som vil høre enkeltlåter før du vil høre albumet, så gir disse låtene definitivt en god pekepinn på hva du har i vente.

Alt i alt er dette et album som kan anbefales hvis du er glad i intrikate melodier og tekster som fanger deg. Dersom du er glad i barokkpop-aktig indie er denne plata definitivt verdt å få med seg.

Les også: Slik vil brexit påvirke konsertprogrammet