<b>NYTT TILFELLE: </b>Et nytt smittetilfelle blant studentene i Trondheim ble oppdaget onsdag.<b> </b>
NYTT TILFELLE: Et nytt smittetilfelle blant studentene i Trondheim ble oppdaget onsdag.

Nok et bekreftet tilfelle av covid-19 smitte hos student

Personen studerer på Gløshaugen, men har ingen forbindelse til smittetilfellene forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Smittesporing pågår: Les mer om saken her!

NTNU fikk meldingen om smittetilfellet onsdag ettermiddag. Personen var på campus kun ved én anledning og det var for å møte faglærer. Den ansatte og rundt 30 andre personer som studenten har hatt sosial kontakt med må nå i karantene, det skriver NTNU i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mandag ble det andre smittetilfellet blant studenter i Trondheim bekreftet.

De fleste av nærkontaktene til studenten er også studenter, og smittesporingsteamet i Trondheim kommune jobber nå for å komme i kontakt med alle i denne gruppen.

– Dette smittetilfellet er en ny bekreftelse på studenter, ansatte og ledelse nå må jobbe sammen for å hindre at smitten sprer seg ytterligere, sier rektor Anne Borg.

Rektor understreker at NTNU vil følge opp studenter som blir smittet, samtidig er vitktig at studentene gjør sitt, og Borg trekker fram innsjekksystemet med QR-kode som er på campus.

– De som blir smittet skal være trygge på at de vil bli fulgt opp. Samtidig er det særdeles viktig at alle følger smittevernrådene og hjelper til med smittesporingen ved å registrere seg innsjekksystemet når de er på campus, legger rektor til.

NTNUs ledelse har løpende dialog med kommunens smittevernledelse om hvordan situasjonen skal håndteres videre, og hvilke tiltak som eventuelt skal iverksettes.