FULL FORVIRRING: Sarah Waters forteller om forvirring og stress rundt eksamensform.
FULL FORVIRRING: Sarah Waters forteller om forvirring og stress rundt eksamensform.

Eksamensformat var uavklart en uke før semesterslutt

Masterstudenter ved NTNU stresset på grunn av forvirring rundt eksamensform.

Publisert Sist oppdatert

Under én uke før semesterslutt var eksamensformen i enkelte emner for studenter ved fakultet for arkitektur og design enda ikke avklart. Hele situasjonen rundt eksamensformen har vært forvirrende gjennom hele semesteret, da informasjon om eksamen har vært preget av beskjeder og kontrabeskjeder.

Professorer og ansvarlige ved fakultetet har fortalt studentene at eksamen skal avlegges som hjemmeeksamen. Dette har blitt bekreftet gjennom muntlige avtaler, men også skriftlig gjennom e-poster sendt mellom studentene og NTNU.

På nettsidene til emnene AAR4220, AAR4841, AAR4845, FP4100 var det lenge avklart at eksamensformen kom til å være digital hjemmeeksamen. I løpet av høsten merket imidlertid studentene endringer i eksamensformen på studentweb, fra hjemmeeksamen til skoleeksamen. Da begynte de arbeidet med å kontakte NTNU.

Sarah Waters, masterstudent ved fakultetet, har vært i dialog med både en professor og førstekonsulent på institutt for arkitektur og planlegging. Begge har stadfestet at eksamen skal være digital, men at det har skjedd en feil i systemet som nå gjorde at eksamensformen ble endret til fysisk skoleeksamen.

– Vi vet ikke akkurat når endringen skjedde, men vi ble klar over dette etter å ha sjekket studentweb den 25. oktober, forklarer Waters.

I følge Waters har NTNU sendt inn en ny søknad om å endre eksamensformen tilbake til den originale, men at denne søknaden enda er under behandling.

– De har fortalt oss at de håper søknaden er besvart innen ukeslutt, men de har ingen klare svar enda, forteller Waters om søknaden.

Waters ønsker å legge til at situasjonen rundt det hele har ført til mye usikkerhet i studiehverdagen, spesielt med tanke på andre vurderinger og innleveringsfrister som kommer på tampen av semesterslutt.

LES OGSÅ: Arkitektstudent om dagen – og om natten

- Ingen god forklaring

Yngve Karl Frøyen, professor ved instituttet bekrefter at det har vært en uklar situasjon og at det ved semesterstart var bestemt at eksamen skulle avlegges som digital hjemmeeksamen. På lik linje med studentene, ble undervisere også svært overrasket over endringen av eksamensform. I følge Frøyen var ingen på instituttet klar over dette før studentene tok kontakt.

– Endringen kom helt ut av det blå og ingen har gitt meg noen god forklaring. Vi var heller ikke forespurt før det skjedde, legger Frøyen til.

Frøyen understreker at instituttet alltid ville ha det slikt det var planlagt, og at det aldri var meningen at eksamensformen skulle bli endret. Han, og andre forelesere, tar utgangspunkt i den informasjonen som står på emnesidene og informasjonen de får fra høyere hold. Frøyen mener at det på emnesidene alltid har stått at eksamen skal avlegges som hjemmeeksamen, og at situasjonen som oppsto er ubehagelig da han har fått meldinger fra studenter som har uttrykt usikkerhet på grunn av at de har bestilt hjemreise.

– Det var en uggen situasjon, men det var lite informasjon å få.

Etter at Under Dusken tok saken, ble det avklart at eksamen skal avlegges slik som planlagt - altså at eksamensformen blir digital hjemmeeksamen.

Powered by Labrador CMS