FOTO: Janne Rugland
FOTO: Janne Rugland

Astrid S – Leave It Beautiful

Astrid S følger minste motstands vei med et behagelig album

Publisert Sist oppdatert

Norges pop-yndling Astrid S har sluppet debutalbumet, Leave It Beautiful, syv år etter gjennombruddet som artist. Med 10 låter leverer hun et godt gjennomført, svært trygt album.

Astrid S har gjennom singelslipp og EP-er opp gjennom disse årene klart å skape et lydbilde som distinkt tilhører henne. Nettopp derfor er det skuffende at hun ikke har tatt seg råd til å ta litt større sjanser med albumet. Arrangementene av låtene er helhetlig godt gjennomført, med høy produksjonskvalitet. Det er ingen amatører i Astrid S-leiren, for å si det sånn. Likevel kunne albumet hatt godt av å benytte seg av et snedig prinsipp ved navn: å tenke utenfor boksen.

Det er ikke til å stikke under en stol at hun har klart å finne en formel som selger, og har mer eller mindre fulgt den også i debutalbumet. Hun hadde ikke mistet noe på å eksperimentere litt mer med sin identitet som musiker. Kanskje strekke den litt ut, vri litt om, fargelegge litt utenfor kantene. Men heder skal gis hvor det er fortjent, for det er definitivt snadder å hente fra platen.

Les også: Derfor bør du lytte til klassisk musikk

Musikalsk sett er det ingen åpenbare blemmer i albumet som kan pekes ut. Det er ingen dårlige låter per se, men det er klart at noen spor skinner klarer enn andre. I kategorien forglemmelige låter vil jeg plassere «It’s Ok If You Forget Me», en generisk ballade, og «Can’t Forget Him», en pop-låt som det føltes ut som jeg allerede hadde hørt før jeg hadde hørt den.

Heldigvis kommer albumets høydepunkt, og min favoritt, til redning i påfølgende spor: «Hits Different». Det er et friskt pust og bryter opp i de ellers snille melodiene på albumet. Her får man høre en litt sterkere stemme på Astrid S, som bindes til en konstant beat som følger sangen fra start til slutt. Beaten er heldigvis, hvis det er lov å si, rund i kantene og oppleves dermed ikke som slitsomt.

«Obsessed» fortjener også skryt. Dette er en låt som oppriktig kan beskrives som svært attraktiv. Teksten uttrykker en form for hast, en lengsel etter en utkårede og selve elementene i låten er komponert på en slik måte som nettopp gjenspeiler dette.

Videre er «Airpods» er en morsom låt, med en leken melodi. Den sparker fra seg med en god dose holdning og utstråler selvtillit. Astrid S er teknisk flink med stemmen og klarer godt å alternere mellom mørkere tonefall og hennes mer karakteristiske falsetto. Resultatet? En svært dynamisk låt.

Leave It Beautiful er umiskjennelig Astrid S, men til neste gang håper jeg at det blir litt mer Leave The Same Old Behind.

Powered by Labrador CMS