Kommentar:

<b>STERK VEKST: </b>Klassisk musikk er den raskest voksende sjangeren over strømmetjenester.<b> </b>
STERK VEKST: Klassisk musikk er den raskest voksende sjangeren over strømmetjenester.

Derfor bør du lytte mer til klassisk musikk

Studenter overser stort sett klassisk musikk, men et rikt tilbud er rett foran nesene våre.

Publisert Sist oppdatert

Studenter har dessverre et svakt forhold til klassisk musikk. Over 300 år med musikk kan gå tapt, men hva denne svake interessen skyldes skal derimot ikke være i fokus nå. Vi skal heller se hvorfor akkurat du burde sette deg inn i klassisk musikk.

På skolen blir vi introdusert til Bach, Mozart, og Beethoven. Mange konkluderer da at klassisk musikk ikke er for dem, men dersom det gjøres med rock etter å ha hørt Led Zeppelin, Metallica og Ghost vil folk protestere og si at man ikke har sett det mangfoldet av musikk som eksisterer innenfor sjangeren.

LES OGSÅ: Domfellelsen av Kamelen er et angrep på den kunstneriske friheten.

De gamle mesterne kan gi illusjonen av at dette er en død sjanger, men dette er ikke sant. Mange av dagens symfoniorkestre har en rolle som aktive museer hvor musikk er det som konserveres. Samtidig har vi også nye komponister som Ashley Fure og Mark Simpson. Sistnevnte hadde faktisk en opptreden i Trondheim sist under årets Trondheim Kammermusikkfestival.

Klassisk musikk ble framhevet som den raskest voksende sjangeren over strømmetjenester av BBC tidlig i 2019. De framhever komponistene Max Richter og Ludovico Einaudi, to som begge har komponert mye for film. Noen mener at dette ikke er klassisk, men det er det. Det er samme type instrumenter og musikken er skrevet som en kommisjon. Bach ble hyrt for å spille sin musikk i en kirke på samme måte som Einaudi ble hyrt for å skrive musikken i «De Urørelige.» Mye filmmusikk er også inspirtert av klassisk musikk.

Klassisk musikk er ofte sett på som mer konservativ og dersom man bare fokuserer på den eldre musikken kan jeg si meg enig, men klassisk musikk er mer enn bare det. Jeg anbefaler på det sterkeste å møte musikken der den er og ta en ny titt på det vi ellers overser. Gjennom høsten spilles både Beethoven og Mozart i Olavshalleb, Ønsker man noe nyere skal Einaudi holde en konsert i Oslo Konserthus i november.

LES OGSÅ: 80-tallsrenessansen er offisielt her