En nisjebar, badekar og 60 undergrupper som ikke er fylt opp

Hva kan de mindre studentorganisasjonene tilby Bartebyens ferske studenter?

Publisert Sist oppdatert

På tross av snart to år med begrensede muligheter til å utøve verv, er det fremdeles stort engasjement i studentfrivilligheten. Under Dusken har snakket med et par av de mindre studentorganisasjoner om hva de kan tilby for studenter som ønsker aktiviteter å fylle tiden med.

– Som den nisjebaren vi er, har vi mye å selge oss på

Kanskje litt i skyggen av de største konsertscenene i Trondheim, finner man Sukkerhuset nærmest gjemt bort i et hjørne av NTNUs campus på Kalvskinnet.

LAVTERSKEL: Sukkerhuset er en studentbar for alle, og har ikke tilknytning til et fakultet eller en linjeforening.

Lokalet, som før pandemien brøt ut engasjerte drøyt 70 studenter i daglig drift, har vært nesten helt nedstengt under koronaen, med unntak av dager lokalene blir utleid til studentorganisasjoner.

Sivert Sivertsen, tredjeårsstudent på Elektronisk systemdesign og innovasjon, forteller at han ble med midt under koronaen:

– Mye av det vi jobber med nå har gått på å forberede åpning, men jeg synes jeg har fått mye ut av tiden jeg legger ned.

Han trekker frem interne arrangementer, spillkvelder og liknende, som viktig for å skape et godt samhold. Likevel legger han ikke skjul på at situasjonen er langt fra ideell:

– Vi skulle gjerne sett for oss et fullstappet lokale av musikkglade studenter, men det blir fort svinn hvis vi åpner et ølkar og NTNU forbyr alkoholservering på campus.

På spørsmål om de er redde for forgubbing av medlemsmassen, svarer de at koronaåret har sett en stor utskifting av de frivillige, og at dette derfor ikke er et problem.

– Jeg tror mye av appellen vår til studentene er at vi framstår mer som en nisjebar og et alternativ til Samfundet enn en konkurrent. Siden vi også er en såpass liten og sammensveiset gjeng er det lett å holde på det gode miljøet vi har bygget opp.

Padleperioden som en slags tredje fadderuke

For 43. gang arrangeres den tradisjonsrike badekarpadlinga, som i år går av stabelen 25. september. Til tross for at arrangementet måtte gjennomføres på land i fjor, satser de i år på at flåtepadlingen igjen kan returnere til Nidelva:

– Vi har hittil ni linjeforeninger som er påmeldte, så det er nok over 100 førsteårsstudenter som deltar i år. Jeg tror alle krysser fingrene for at dette blir høstens våteste eventyr, forteller Lasse Dorløchter, økonomiansvarlig i Badcom.

UT PÅ ELVA: Badcom håper at badekarpadlinga kan returnere til Nidelva i år.

Badekarpadlinga begrenser seg ikke bare til selve padlingen. Arrangementet omfatter også en rekke aktiviteter og utfordringer både i forkant og etterkant, der linjeforeningene konkurrerer mot hverandre i å samle opp flest mulige poeng.

– Dette kan for eksempel være å sabotere hverandres badekar, kidnappe komité-medlemmer og utsette dem for noe kreativt på én meters avstand, eller noe helt annet.

Hvorfor burde man delta som ny student?

– Det er en gyllen mulighet for førsteårsstudenter på tvers av linjer for å bli kjent med hverandre. På mange måter er padleperioden en slags tredje fadderuke og en myk overgang inn i studentlivet.

LES OGSÅ: Hvor mye bør egentlig masteren koste?

NTNUI: - Vi har 60 undergrupper som ikke er fylt opp helt

Hovedkasserer i NTNUI Sven Andreas Nygaard kan fortelle at NTNUI fremdeles har mye å tilby.

Hvilke tilbud står igjen hos dere etter alle de første opptakene nå er over?

– Det er masse tilbud igjen hos oss, det kommer an på hva man har lyst til å drive med. Vi har rundt 60 undergrupper som ikke blir fylt opp helt. Mange av disse har åpne treninger man kan møte opp på bare for å prøve det ut. Så det er bare å slenge seg ut i det, plutselig finner du noe nytt og kult.

Hva har vært det mest populære å søke nå til høsten?

– Definitivt de ulike dansegruppene, samt volleyball og håndball. Det er også stor interesse for å være med i NTNUI Admin.

Han kan blant annet fortelle om interressegrupper innenfor alt fra vindsurfing og enduro, til rumpeldunk.

– Det er utrolig viktig å holde seg i aktivitet, både psykisk og fysisk, og i NTNUI har vi jo alt fra å gå tur til hard crossfit-trening. Du blir en del av et stort og bra felleskap. NTNUI sitt mål er å skape de største øyeblikkene i studietiden for så mange som mulig, og det er noe jeg har fått tatt del i, og selv satt veldig stor pris på.

LES OGSÅ: Flere endringer for studenter, om valgløftene holdes

Sukkerhuset og Badekarpadling har løpende opptak. NTNUIs undergrupper har ulike opptaksprosedyrer.

Powered by Labrador CMS