<b>VIRUSUTBRUDD:</b> Flere studenter ved BI har vært eksponert for smitte.
VIRUSUTBRUDD: Flere studenter ved BI har vært eksponert for smitte.

To BI-studenter med påvist koronasmitte

Åtte studenter er i karantene, men BI mener likevel de har kontroll.

Publisert Sist oppdatert

To studenter ved Handelshøyskolen BI har testet positivt for COVID-19 onsdag 16. august. En av de smittede var på campus den 8. september i forbindelse med undervisning i faget service og innovasjon klokka 13.00, opplyser BI på sin studenportal. Den andre smittede testet positivt 16. september, men har ikke vært på campus siden vedkommende fikk symptomer.

Minst en av de smittede er del av en smitteklynge på fire personer som det er gjort rede for de siste to dagene. Smitteklyngen er blitt sporet tilbake til en reise i et gult land.

Smittesporingen har avdekket at flere studenter ved BI har vært eksponert for smitte. Alle det gjelder har fått beskjed og instrukser om hvilke forholdsregler de skal ta. Så langt har har åtte studenter blitt bedt om å gå i karantene.

Fungerende kommuneoverlege i Trondheim, Elizabeth Kimbell, forteller til Adressa at det er flere studenter som er blitt testet og som nå venter på svar.

– Vi må ta høyde for at det kan komme flere smittetilfeller, presiserer hun til Adressa.

LES OGSÅ: Halvering av medlemstall for Samfundet så langt i 2020

<b>GOD KONTROLL</b>: Direktør ved BI i Trondheim Asgeir Opland presiere at BI har kontroll på smitteutbruddet.
GOD KONTROLL: Direktør ved BI i Trondheim Asgeir Opland presiere at BI har kontroll på smitteutbruddet.

Ikke nødvendig med nye smitteverntiltak

På BI-portalen skriver BI at de har kontroll på smittesporingen og at de ikke anser det som nødvendig med nye smitteverntiltak.

– Vi holder på de generelle retningslinjene til FHI som ble innført ved oppstarten av semesteret. Dette inkluderer antibac-stasjoner på campus og digitale og fysiske forelesninger med maks 200 personer med minimum en meters avstand samlet i en forelesningssal, sier direktør ved BI i Trondheim Asgeir Opland til Under Dusken.

BI følger situasjonen nøye i samråd med helsemyndighetene. Ved behov vil de iverksette ytterligere smitteverntiltak.

Kimbell oppfordrer studentene til å følge retningslinjene som allerede er gitt.

– Dette vil innebære å teste seg og holde seg hjemme om man er syk. Man bør også forbeholde nærkontakt til færrest mulig personer, og opprettholde god håndhygiene, sier hun Under Dusken.

BI har ikke en egen teststasjon slik NTNU Gløshaugen har. Ifølge Kimbell er det enda ikke behov for dette.

– Testkapasiteten i Trondheim er bra, så studenter som har symptomer kan bestille test på et nettskjema og få time samme dag på Leutenhaven. Testresultater vil da komme allerede neste dag, forteller hun til Under Dusken.

LES OGSÅ: Dette bør du få med deg på kulturnatt

Kommer fortsatt til å delta på forelesning

Malin Pentha Bakken studerer digital kommunikasjon og markedsføring ved BI. Hun mener BI kunne vært flinkere til å informere studentene om utbruddet.

– De kunne meldt ifra på en mer direkte måte enn kun via studentportalen, sier Bakken.

Selv fikk hun først vite om utbruddet via bekymret familie og nysgjerrige venner som hadde lest om saken i media.

<b>SAVNER INFORMASJON: </b>Student ved BI Malin Pentha Bakken fikk først vite om utbruddet via familie og venner.<b> </b>
SAVNER INFORMASJON: Student ved BI Malin Pentha Bakken fikk først vite om utbruddet via familie og venner.

Opland mener BI informerte bredt ved å legge ut informasjon på studentportalen, og presiserer at BI i samarbeid med Trondheim kommune og kommunelegen har god kontroll på situasjonen.

– Nærkontakter og direkte berørte studenter ble kontaktet tirsdag kveld, og er blitt fulgt opp over telefon i dag med tanke på å legge til rette for et heldigitalt undervisningstilbud for disse, sier han.

Bakken kommer imidlertid fortsatt til å delta på de fysiske forelesningene i tiden fremover.

– Vi sitter med to seter mellom hver student i forelesningssalen, så jeg føler meg trygg under forelesning, forteller Bakken.

Hun mener problemene oppstår under selvstudiet på campus og ikke under forelesningene siden disse er såpass godt regulert.

– Vi har vektere på campus som følger med, men vi kommer ikke utenom at studentene også har et personlig ansvar for å opprettholde godt smittevern, sier hun.

LES OGSÅ: Sit lanserer grubletelefon