Studentkost

Biff bearnés med trøfler og pils

Er du lei av at Under Duskens matspaltister reduserer deg til en fattig student med dårlig tid? Her får du dyr, digg mat som tar lang tid å lage. Fordi du fortjener det.

Publisert

Ingredienser:

150 g biff (entrecôte)

6–7 småpoteter

En halv bunt asparges

Ferdiglaget bearnéssaus med trøfler (fås

hos din lokale kjøpmann)

Setersmør

5 dl salt (grovt)

Noe dyrt å drikke

Dropp to drinker på byen til helgen, sett av fredagskvelden og unn deg et bedre måltid. Tenk på en dyr ting, og forsikre deg selv om at denne kvelden i hvert fall er billigere. Du kan skamme deg i morgen. 

FREMGANGSMÅTE:

1. Sett pilsen kaldt.

2. Sett ovnen på 200 grader. Fyll bunnen av en form med grovkornet salt, prikk potetene med en gaffel og legg dem oppi. Strø litt salt over og la potetene steke i 45 minutter.

3. Varm bearnéssausen i en kjele på lav varme. Smelt setersmør og stek biffen i en

4. stekepanne på høy varme. Krydre med saltog pepper.

5. Skru ned varmen og stek aspargesbønnene møre.

6. Legg opp saltbakte poteter, biff og asparges på en tallerken. Hell over bearnéssaus og knekk en flaske av favorittølet ditt. Vel bekomme.

LES OGSÅ: 

Powered by Labrador CMS