Vokalistens fantastiske cowboyhatt er den ekte helten under konserten.
Vokalistens fantastiske cowboyhatt er den ekte helten under konserten.

Bursdagsfeiring a la spacecowboy og ananas

Fredagens storsal-konsert kunne skilte med ingen ringere enn Fieh med support fra Tromsø-bandet A Million Pineapples.

Publisert Sist oppdatert

A Million Pineapples fikk æren av å åpne kveldens konsert med sin smilende og lett fordøyelige indie-rock. Kvintetten fra Tromsø er unge, men har likevel en imponerende katalog finurlige låter. Med en smått tung start får A Million Pineapples etter hvert fotfeste blant publikum i det Storsalen fylles opp. Det er vanskelig å ikke bli revet med av deres udiskutable sjarm, og med dansekonkurranse vet A Million Pineapples hvordan å skape engasjement blant et økende småberuset Samfundet.

Fra dørene åpner og til Fieh inntar scenen har det gått en time og tre kvarter. Hva som skyldes denne forsinkelsen forblir kun ren spekulasjon. Det var tross alt veldig glatte veier og samtlige bussholdeplasser var stengt. Hadde Fieh sjekket inn på Berg Studentby og ikke funnet veien ned til Samfundet? Eller var det kanskje fredag kvelds uvær som bød på vanskelige landingsforhold for romfartøy på Tyholt-tårnet? Det kan kun være sistnevnte- for omsider trer vokalist Sofie Tollefsbøl aka spacecowboy ut på scenen. Konsertens store blikkfang under konsertens første halvdel er og forblir vokalist Sofie Tollefsbøls glitrende cowboyhatt. Med tilhørende girlandere som skygger for ansiktet tilfører den konserten en god dose mystikk. Fieh er verken Miles Davis eller Erykah Badu. Likevel må jeg krype til korset og innrømme at kveldens opptreden gjør opp for ventetiden.

Fieh er nemlig et band som når et nytt nivå live. Her sys både tidlige og nye låter sammen i et liveshow som er til de grader gjennomført. Det er snørt sammen gjennom frekke rytmiske vendinger og improvisasjon. Det er rett og slett en kraftmarkering i måten Fieh makter å geleide publikum gjennom denne fredagskvelden.

Det er ikke så mange alternative band i Norge som kan skilte med en like tykk portefølje av fengende musikk som det Fieh har. Konserten blir en hitparade på over en time. Ved hjelp av enkle koreografier og uslåelig innlevelse slynger Fieh oss gjennom 75 minutter musikk til trampeklapp, lassokast og vrikkende hofter. Kvelden byr også på en del pusterom blant annet i klassiske «Brain» som fremføres i en nydelig rubato-versjon, mye takket være Solveig Wang på bassklarinett.

At flere av låtene denne kvelden er rykende ferske ser ikke ut til å sette en demper for publikum (som delvis grunnet kveldens forsinkelse nok også har fått i seg mer enn sin påskrevne øl-kvote). Folkemengden brytes opp; breakdansere og storsjarmører begir seg ut på storsalens dansegulv uten skam- yeehaw. Flere låter vi får presentert denne kvelden er nemlig nye låter fra Fiehs kommende album som slippes i høst. Cowboyhatten er for lengst kastet i det Fieh begir seg ut på kveldens siste låt «Texas Baby». Låten, som ble sluppet fredag, fører oss igjen tilbake til sørstatene, men også Sør-Trøndelag når låtens refreng byttes ut med «Trondheim baby»- til publikums store fornøyelse.

Festen er ikke over, det er kake igjen! Det har blitt midnatt, men Fieh ser ikke ut til å ha dårlig tid. Fredagens konsert blir nemlig en stor feiring. Det har gått hardt for seg, og seks strenger er blitt fem. Med gitarstøtte fra A million Pineapples får vi likevel enda litt til musikk. Med både spellemannsnominasjon og fødselsdag for ny låt, blir fredagens konsert en feiring der energien mellom publikum og Fieh utgjør kveldens største presang.

Konserten er over og det ekstatiske publikumet har fått sitt dryss intergalaktisk kruttstøv og sendes ridene ut i igjen til Trondheims ulene vindkast.

LES OGSÅ: Prisbelønt 22. juli-rekonstruksjon til Trondheim.

Powered by Labrador CMS