Debatt

Dagens engasjement gir fremtidens velferd

Studentbyen Trondheim er et resultat av 112 år med studentengasjement og frivillig innsats. I fadderperioden blir nattbuss hver kveld sikret av dette engasjementet.

Publisert Sist oppdatert

Hei, student, og velkommen til studiebyen Trondheim! Gjør deg klar for en unik tid i livet, med masse nye mennesker og et hav av muligheter. Hver dag jobbes det for å tilrettelegge for at din hverdag skal bli så bra som mulig. Dette er takket være 112 år med studentengasjement, som har gjort Trondheim til en by som virkelig bryr seg om sine studenter.

Likevel er det fortsatt en vei å gå, og det er mange saker vi må engasjere oss i for å sikre oss tittelen «Nordens beste studieby». En av de utfordringene vi studenter kjenner mest på i hverdagen, er kollektiv transport. I stedet for lavere billettpriser har sone A blitt større og strekker seg nå hele veien til Stjørdal. Fylkeskommunen ønsker å legge opp til gode reisevaner for pendlere, men hva med studentene?

LES OGSÅ: Studentene mer innblandet i kollektivtilbudet

Et billigere og forbedret kollektivtilbud har lenge vært en kampsak i studentpolitikken. I vår fikk vi endelig et lite, men sårt trengt gjennomslag. Med støtte fra Study Trondheim skal Atb sette opp ekstra nattbusser gjennom fadderperioden, slik at vi kan komme oss trygt hjem om kvelden. Dette høres kanskje ikke så spesielt ut, men det er resultatet av politisk arbeid gjort av studenter gjennom flere år.

Vi er helt avhengige av at studenter engasjerer seg og gjør en innsats. For et godt kollektivtilbud og en god campus å studere på. For mer rom til studentfrivilligheten og et bedre studentliv. Å engasjere seg trenger ikke bety at du skal skrive debattinnlegg i Adresseavisen, eller stille til alle studentverv som finnes. Det kan være alt fra å stemme i NTNU-styrets valg til å melde flytting til Trondheim kommune.

Studenter jobber for å ivareta andre studenters rettigheter og hverdag, og vi utgjør en forskjell og får gjennomslag for våre saker. Vi ønsker å få til enda mer, og da trenger vi din hjelp. Det beste du kan gjøre for å styrke studentenes posisjon i studiebyen er å vise engasjement. Delta i demokratiet som jobber for at du og dine fremtidige medstudenter skal få en bedre hverdag!

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS