<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">CAMPUS</span>: Nå må folk holde en meters avstand igjen eller gå med munnbind på campus
CAMPUS: Nå må folk holde en meters avstand igjen eller gå med munnbind på campus

Gjeninnfører enmetersregelen i undervisning

NTNU gjeninnfører avstandskravet i undervisning etter at mange studenter ble meldt smittet i helga.

Publisert Sist oppdatert

I en melding på Innsida tirsdag morgen opplyser NTNU om at enmetersregelen i undervisning gjeninnføres inntil videre. Vedtaket trer i kraft ved undervisningsstart tirsdag 24. august.

- Dette skjer etter anbefaling fra kommuneoverlegen i byen, som følge av at mange studenter ble meldt smittet i helga, står det i meldingen på Innsida.

21 studenter smittet i Trondheim

Meldingen på Innsida opplyser om at det var 21 studenter som hadde avlagt positiv koronatest fram til mandag kveld.

- De kommer fra ti ulike studieretninger og det er ukjent hvor flere av dem har blitt smittet, står det i meldingen.

Det er på grunn av denne situasjonen at fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell anbefaler både studenter og ansatte å holde en meter avstand fram til kommunen har fått bedre oversikt og kontroll på utbruddet.

Ny merking må på plass

Merkingen av stengte stoler og områder ble fjernet etter regjeringen opphevet avstandskravet 13. august. Nå skal avdeling for campusservice sette opp nye merkinger så fort det lar seg gjøre. Inntil videre må faglærere og studenter jobbe sammen for å holde avstand i undervisningssituasjoner, opplyses det om på Innsida.

- Kravet er altså minimum én meter avstand over alt. Må man av og til være nærmere hverandre, slik som for eksempel under veiledning, anbefales det å bruke munnbind, står det i meldingen på Innsida.

LES OGSÅ: Ny informasjon om koronatesting