Bekymret for fremtidens campus: – Kuttene vil ramme studentfrivilligheten

Torsdag 5. mai inviterer Velferdstinget til demonstrasjon mot foreslåtte kutt i campussamlingprosjektet.

Publisert

Kutt i NTNUs campussamling skaper sterke reaksjoner og Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim lar ikke saken gå forbi i stillhet. Nå ber de trondheimsstudentene engasjere seg.

– Vi ønsker å vise tydelig at kuttene som blir gjort i dag på dette stadiet i prosjektet ikke imøtekommer alles interesser, forteller leder Ellinor B. A. Lindström av Velferdstinget.

Mange ulike interesser skal ivaretas under prosjektperioden for milliardprosjektet NTNU campussamling. Formålet med campus-sammenslåingen er blant annet å styrke NTNUs faglige og sosiale kvaliteter, heter det på prosjektets hjemmeside. Velferdstinget er bekymret, og mener at kuttet i prosjektet vil få konsekvenser for studentfrivilligheten og studentidretten, som av NTNU i Trondheim fremmes som noe av det viktigste og mest inkluderende for byens studenter:

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KONSEKVENSER</span>: Leder Ellinor Lindström av Velferdstinget mener kuttene vil ramme studentfrivilligheten.
KONSEKVENSER: Leder Ellinor Lindström av Velferdstinget mener kuttene vil ramme studentfrivilligheten.

– Med de prioriteringene som tvinges frem vil kuttene ramme studentfrivilligheten og studentidretten, fortsetter Lindström.

Hun påpeker at universitetet er for studentene, og campus skal være et sted man trives og ønsker å være.

– For å skape et levende campus må det gis plass og spillerom til dette, mener Lindström.

Stille demonstrasjon

Under Norsk Stundentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte, som ble avholdt forrige uke, gjennomførte delegasjonen fra NTNU en stille demonstrasjon da utdanningsminister Ola Borten Moe inntok talerstolen. Ordet «Campussamling» ble tydelig holdt frem mot talerstolen som en reaksjon på budsjettkuttet i støtten fra regjeringen, som for anledningen ikke var en del av agendaen.

– NTNU, som NSOs største delegasjon, ville skape bevissthet rundt og vise engasjement for konsekvensene av kuttet i campussamlingen. Det er viktig at det forstås hva kuttet faktisk betyr for studentene, sier Lindström, som selv deltok som NTNU-delegat på møtet.

Velferdstinget anser ikke diskusjonen som avsluttet, og inviterer trondheimsstudentene til en mer høylytt og tydelig demonstrasjon. På spørsmålet om hvorfor det er viktig at studentene engasjerer seg og hva målet med demonstrasjonen er svarer Lindström

– Universitetet er for studentene! Vi skal være tydelige på våre krav for å ivareta det gode studentmiljøet i Trondheim.

Demonstrasjonen vil finne sted på NTNUs campus, men er ikke i regi av universitetet.

Powered by Labrador CMS