UKA-21:

Duracellkaninene Combos lagde fest tilrettelagt den harde kjernen

45 minutter med høy energi skaper dessverre stor kontrast blant publikum på Klubben.

Publisert Sist oppdatert

Allerede før Combos entrer scenen ligger det ann til en brakkonsert på Klubben. Ivrige punk-rock entusiaster hoier og herjer for å få Trondheims-bandet bak instrumentene til å lage fest. Det er et noe åpent, og dividert, gulv som venter rockerne - likevel står den harde kjernen av blodfans klare til å klikke.

Fra de første tonene av «Fuck Your Face» springer ut fra høyttalerne tar det ikke lange tiden før det hodenikkes kraftig i publikum og kroppene begynner å dyttes mot hverandre. Hendene står i været og det er tydelig at Combos fremfører for en gjeng sultne på hardtslående trommer, svingende kraftakkorder, og kompromissløs vokal. Frontfigur Axel Møller Olsen er heller ikke fremmed for å åpne moshpiten, hvilket skjer så tidlig som på første låt.

DEN HARDE KJERNEN: Det var flere som var klare for knuffedansing, publikumsbrøl og utallige moshpiter.
DEN HARDE KJERNEN: Det var flere som var klare for knuffedansing, publikumsbrøl og utallige moshpiter.

LES OGSÅ: Trønderrock og øllanterner i Dødens dal

Det er uheldig at det allerede er ved andre låt, «Meme Supreme», at publikum splittes i de som er der for å herje, og de som deltar mer passivt. Det er her det slår sprekker, og at en større andel av publikum trekker seg bak i lokalet. På den andre siden lar dette de ivrigste holde seg fremst ved midten som sild i kruttønne.

Den harde kjernen har et godt forhold til bandet, hvilket åpenbarer seg gjennom stadig knuffedansing, publikumsbrøl og utallige moshpiter. Energien fra scenen reflekteres godt i denne relativt lille gjengen på rundt femti personer som er der forberedt på kaos, muligens for andre gang denne uken.

Stemningen lengre bak er noe mer avslappet. Combos klarer ikke å samle publikum til én helhet til tross for gode forsøk gjennom rop og tilsvar, og super-låtene «Boom Shakalaka» og «sushiramenbruceleewutangclan». Det skal likevel ikke stå på Combos selv, da vokalist Axel selv går ned blant publikum for å synge mens resten av bandet hoppedanser lekent på scenen.

LES OGSÅ: Nybygg får enstemmig vedtak fra Bygningsrådet

HERJING: Det er god aktivitet på scenen så vel som i moshpiten.
HERJING: Det er god aktivitet på scenen så vel som i moshpiten.

Like brått som et ligg med en samleiedebudant avsluttes konserten etter et ekstranummer av publikumsfavoritten «Boom Shakalaka», når energinivået er på sitt høyeste. Der fremste del av lokalet har god grunn til puste lettet ut med et smil om munnen, er det mulig at bakerste del rett og slett ikke var så gira fra starten av.

Powered by Labrador CMS