NYBYGG: Allerede i slutten av oktober starter byggeprosjektet.
NYBYGG: Allerede i slutten av oktober starter byggeprosjektet.

Nybygg får enstemmig vedtak fra Bygningsrådet

– Nå begynner vi virkelig å nærme oss, forteller en fornøyd Samfundetleder.

Publisert Sist oppdatert

Bygningsrådet i Trondheim Kommune har nå vedtatt forslaget til utvidelsen av Studentersamfundet. Saken ble først omtalt i Adressa.

Samfundet skal etter planarbeidet utvides østover, på det som er kjent som Fengselstomta. Dette skal i fremtiden være en felles gate for Studentersamfundet og “bycampus Elgeseter”, som er et framtidig bygg.

LES OGSÅ: Nå blir det nybygg

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FORNØYD</span>: Samfundetlederen forteller at Nybyggprosjektet ligger godt an i tidsskjema.
FORNØYD: Samfundetlederen forteller at Nybyggprosjektet ligger godt an i tidsskjema.

Det nåværende Studentersamfundet er et lukket bygg med få åpninger, og ønsket er nå at den nye bygningen skal være mer åpen og vise mer av livet som foregår på Studentersamfundet, heter det i Bygningsrådets sakspapirer.

– Det er kjempe bra at vi er et steg videre, nå begynner vi virkelig å nærme oss. Det er en veldig hyggelig beskjed, og om 48 timer legger vi ned grunnsteinen, skriver Samfundetleder Fredrik Akre til Under Dusken.

Han legger også til at vi aldri har ligget bedre an, og krysser fingrene for at materialtørken i resten av Europa ikke forsinker byggestart.

– Det ser veldig lyst ut for nybygget nå. Dette er det største som skjer i vår studietid.

LES OGSÅ: – Største vedtaket på nesten 100 år

Saken skal i neste omgang behandles av bystyret.

Powered by Labrador CMS