<b>GODT ÅR:</b> Leder av finansstyret Dag Herrem la fram tallene for 2019 foran en spent generalforsamling.
GODT ÅR: Leder av finansstyret Dag Herrem la fram tallene for 2019 foran en spent generalforsamling.

Antall nye medlemsskap halvert for Samfundet så langt i 2020

Etter å ha blitt koronautsatt i april, avholdt Samfundet en smittevernvennlig generalforsamling i går, 15. september.

Publisert Sist oppdatert

Leder av finansstyret Dag Herrem kunne tirsdag 15. september fortelle generalforsamlingen at Studentersamfundet i 2019 hadde den største omsetningen i Samfundets historie, på 47 millioner kroner. Fjoråret hadde Samfundet også det høyeste medlemstallet i sin historie med 16 147 medlemmer, en økning på over ett tusen medlemmer fra 2018.

Trenden har kun gått oppover de siste årene, men prognosen for 2020 viser en halvering i medlemstall, sannsynligvis på grunn av koronakrisen.

Herrem kunne også fortelle en forventningsfull forsamling at den endelige versjonen av planene til Studentersamfundets mye omdiskuterte nybygg skal være klar til april 2021, og at bygget kan stå klart allerede til UKA i 2023.

På tross av et rekordår i 2019 går ikke alt på skinner for Studentersamfundets økonomi. Koronakrisen har så langt i 2020 bidratt til en halvering av alle inntekter, med 66 prosent fall for omsetningen til servering, viser prognosen til Finansstyret.

<b>DÅRLIGE PROGNOSER:</b> Leder av Studentersamfundet Karen Mjør fikk dårlige nyheter angående antall kjøpte medlemskort så langt i år.
DÅRLIGE PROGNOSER: Leder av Studentersamfundet Karen Mjør fikk dårlige nyheter angående antall kjøpte medlemskort så langt i år.

Leder av Studentersamfundet, Karen Mjør, skrev i høst at det er viktigere enn noen gang å være medlem på Samfundet. På tross av dette har det vært en halvering i antall kjøpte medlemskort sammenlignet med fjoråret så langt, selv om det var rekordmange som søkte om å bli frivillig ved Studentersamfundet i høst.

Om trenden fortsetter vil Samfundet ikke ha hatt så lave medlemstall siden 2012.

LES OGSÅ: NTNU åpner for utveksling til Europa neste semester, men ikke til land utenfor.

To millioner i krisepakke

Herrem poengterte likevel at Samfundet ikke kommer til å gå konkurs. Finansstyret har allerede fått innvilget nesten to millioner kroner i krisepakker og søkte nylig om ytterligere 2.8 millioner kroner.

Videre betrygger Herrem forsamlingen med at det ikke er noen grunn til å frykte for at Samfundet må stenge.

– Fellesskapet vårt er det viktigste vi har og det må vi jobbe for å ivareta. Så må vi heller si at den prisen det koster — den må vi betale.

På slutten av møtet valgte generalforsamlingen også enstemmig tre nye medlemmer til Finansstyret. Magne Mæhre ble valgt til nestleder for to år, mens Øyvind Hauge og Magnus Askeland ble valgt til medlemmer for to år.

De nye styremedlemmene har alle tatt sivilingeniørutdanning ved NTNU og har tidligere vært engasjert på Huset.