Her har de skapt en helt ny arena for gamerstudenter:

ILDSJEL: Anders Brurok er leder i NTNUI e-sport. Han håper at organisasjonen blir et samlingspunkt for alle gamere på NTNU.

– Vi ønsker å samle alle på en plass

Etter en periode med stillhet starter NTNUI e-sport opp på nytt. Nå vil de samle alle gamere under én plattform.

Publisert Sist oppdatert

– Målet med NTNUI e-sport er todelt. Vi vil prioritere den kompetitive scenen og dyrke fram egne lag, men også skape en plattform hvor man kan «casual game» med andre folk.

Dette forteller Anders Brurok, lederen av NTNUI e-sport til Under Dusken. Brurok er 24 år gammel og startet på grunnskolelærerutdanningen for ett år siden.

– I samme slengen som jeg startet på NTNU har jeg også prøvd å holde på med denne e-sportorganisasjonen, forklarer Brurok.


ANDERS BRUROK

Alder: 24

Kommer fra: Trondheim

Studie: Grunnskolelærerutdanning 1. - 7. trinn

Verv: Leder i NTNUI e-sport

Favorittspill: League of Legends og Age of Mythology

I oppstartsfasen

Våren 2020 startet en liten gjeng opp NTNUI e-sport på nytt. Det har også tidligere vært forsøk på å starte opp en e-sportgruppe i NTNUI, men denne har lenge vært inaktiv. Målet nå er å være en gruppe for alle spillinteresserte studenter.

– Vi ønsker å samle alle på en plass. Spesielt siden det eksisterer så få plattformer for studenter i Norge til å bare samles og spille sammen med andre.

Samtidig som gruppa vil ha lavterskeltilbud for alle som spiller for underholdningens skyld, jobber de også med å få til et tilbud for alle som vil satse litt mer i ulike spill.

– Han som først initierte dette prosjektet hadde en tanke om å starte opp NTNUI e-sport for å bli en stor hit i turneringer som Telialigaen og bli veldig aktiv i studentmiljøet i form av Studentlekene. Men da vi ble flere begynte vi med tanken om å ha en plattform der alle spillinteresserte blir inkludert.

Så langt er organisasjonen hovedsakelig aktiv på kommunikasjonsplattformen Discord, hvor det allerede før semesterstart er rundt 100 medlemmer.

– Det er selvfølgelig litt forskjell på aktive og ikke-aktive medlemmer, men slik er det jo alltid i slike organisasjoner, sier Brurok.

Interessert i idrett? NTNUI er 110 år i år

MØTEPLASS: NTNUI e-sport bruker kommunikasjonsplattformen Discord som en møteplass for alle sine medlemmer.

Åpne for å utvide

I dag er det fortrinnsvis gruppekampspillet League of Legends som spilles av den aktive medlemsbasen. Dette er noe Brurok forteller skyldes interessen hos de som hadde tatt kontakt med den tidligere gruppen som prøvde å starte opp.

– Vi endte opp med å sende mail til 20-30 stykker for å gi beskjed om at vi prøvde på nytt. Alle var League of Legends-spillere, så da var det naturlig at det ble hovedfokuset.

Brurok forteller at de likevel er veldig interesserte i å utvide organisasjonen med flere spill. Så langt har de i tillegg til League of Legends testet ut spill som skytespillet Valorant eller lavterskelspill som Golf With Friends. Muligheten til å åpne for flere spill kommer forhåpentligvis med flere aktive medlemmer.

– Alle i gruppa er superåpne for å få inn andre spill også. Vi håper å legge ned en god grunnmur for det, men vi trenger fortsatt de som spiller de andre spillene til å bli med.

Vil ha med alle

Framover vil NTNUI e-sport drive mesteparten av sin aktivitet på Discord, hvor de har sin egen server.

– Det skal ikke så mye til for å bli medlem. Det er ganske åpent for at man kan finne link til Discord-serveren på nettsiden til NTNUI. Her vil man finne plattformen for både det kompetitive og det mer hverdagslige. «The more the merrier!».

Muligheten til å være med i serveren til gruppa vil være gratis og åpen for alle studenter, uansett ferdighetsnivå.

– Det vi prøver å tydeliggjøre er at selve konseptet med Discord og casual gaming ikke er noe som koster penger.

LEGENDS: I dag er det fortrinnsvis gruppekampspillet League of Legends som spilles av den aktive medlemsbasen.

Så langt har alle aktivitetene til organisasjonen vært digitalt og arrangert på Discord for alle medlemmene. Det kommende semesteret vil gruppa fortsette å arrangere ting digitalt, samtidig som de vil prøve å være tilstede på fysiske arrangementer som Aktivcampus og idrettskavalkaden.

– Vi vil gjerne ha en plass for å gjøre fysiske aktiviteter også, men utenom det er det snakk om å legge ut en post i Discorden om at vi stikker ut en plass og tar noen øl eller gjør noe annet sosialt, forteller Brurok.

Hvorfor bør nye studenter velge å bli med i NTNUI e-sport?

– Sånn alt i alt så er det jo for å treffe en gruppe folk som gjerne ikke er de som drar på The Mint annenhver lørdag, og kanskje heller trenger å snakke litt med folk over nett. Eller for muligheten til å fysisk dra på arrangementer med likesinnede folk som liker å se på noe relatert til spill istedenfor en fotballkamp.

Lurer du på hvordan korona påvirker studentidretten framover? Les om NTNUIs planer for høsten.

Håp og drømmer

– Min drøm er at det her blir en stor hit og noe som blir veldig anerkjent, spesielt av NTNU og NTNUI, forteller Brurok.

Han håper også at organisasjonen kan bli et tilbud som vil eksistere lenge og at det blir noe som blir brukt av alle.

– Jeg håper at det blir sånn at det er ikke bare er de som kjenner hverandre som kan hoppe inn og spille litt, men at det blir slik at de som spiller et spill i ny og ned og har lyst til å ha noen andre å snakke eller spille med kan hoppe inn her i Discorden og finne det.

Samtidig legger ikke Brurok skjul for at han håper organisasjonen også vil kunne stille med lag som kan konkurrere på et høyere nivå.

SPILLER: Leiligheten til Brurok er full av spillkonsoller og spillreferanser.

– Håpet er jo også at vi har studenter som er såpass gode at vi kan vise ansikt i høy divisjon i Telialigaen. Det hadde jo vært insane!

Allerede våren 2020 stilte NTNUI e-sport opp med et League of Legends-lag i Telialigaen. Her konkurrerte de for første gang i fjerdedivisjon, og kvalifiserte seg til tredjedivisjon for høstsesongen.

– Det er en seig «grind» for å komme seg forbi den gjengen med lag som bare er sånne kompisgjenger som kødder rundt og ikke tar det seriøst. Men laget kom seg hvert fall til tredjedivisjon, så det viser jo at det går oppover for dem hvert fall.

En av få digitale gjenger

Det er ikke bare bare å starte opp en ny organisasjon, og NTNUI e-sport har som de fleste andre møtt på noen problemer i oppstartsfasen.

Telialigaen

  • Divisjon- og sesongbasert spillturnering for norske lag og spillere.
  • Turneringer i fem ulike spill: League of Legends, Counter- Strike, Playerunknown’s Battlegrounds, Hearthstone og Rocket League.

– Oppstartsfasen er jo vesentlig tung. Det er mange ting som skal på plass og mye logistikk som skal gi mening.

Brurok trekker også fram dynamikken i store grupper som noe som til tider kan bli vanskelig. Det er ikke alltid like lett å skulle samarbeide med folk man ikke kjenner like godt.

– Alle er jo unike på sine måter også skal man prøve å legge alle i en felles gruppe og få et resultat av det. Det er ikke bare bare, men det er samtidig veldig spennende.

Fysisk kontakt mellom medlemmene i styret har også blitt begrenset grunnet karantene under vårsemesteret. Dette har derimot ikke stoppet planleggingen av oppstart for høsten.

– Vi har jo kødda rundt med at korona kanskje er det beste som kunne skje denne gruppa her. Vi er jo en av de få gjengene som allerede er digitale, så vi har egentlig ikke møtt på så mange hindringer på grunn av dette.

Klar for studiestart

I tillegg til nye studenter, jobber Brurok og resten av styret med å nå ut til eldre studenter som kanskje har savnet et e-sportstilbud.

– Det som er tanken min er jo å få det her til å spre seg på en god måte til folk som kanskje ikke ellers har plukket opp at det i det hele tatt eksisterer en gruppe for spillinteresserte.

Styret gleder seg mye til semesterstart, og håper at mange studenter tar turen innom Discord-serveren, enten om det er for en prat eller for mer aktiv gaming.

FOR ALLE: Det å være med i serveren til gruppa er gratis og åpen for alle studenter, uansett ferdighetsnivå.

– Jeg syns det beste med det her er at på sikt kan dette her bli noe veldig kult for veldig mange, som kan by på mange sosiale ting som kanskje mangler litt i dag.

Powered by Labrador CMS