Studietiden er din tid!

Mange av oss lar ytre faktorer styre våre tanker, følelser og valgene vi tar, men hva skjer når vi selv tar kontrollen?

Publisert

Studiestarten er på et eller annet nivå spennende, skummel og ikke minst usikker for alle. Man er usikker på om det blir som man har tenkt, om man kommer til å trives i det nye kollektivet og om man får seg nye venner å henge med på studiet. I år er det igjen usikkerhet rundt hvor mye høsten vil være preget av pandemi, når pandemien vil være over og når man skal få oppleve hvordan det egentlig er å være student.

Etter over ett år med korona har vi blitt eksperter på å ikke ha for høye forhåpninger: Ha håp, men ikke så mye håp at man blir skuffet når noe avlyses eller blir digitalt istedenfor fysisk. Min oppfordring til deg er å tørre å ha forventninger, glede deg til studiestart og semesteret du har foran deg! Ikke bruk energi på å bekymre deg over ting som er utenfor din kontroll, for det er så mye av din studietid du kan kontrollere. Ja, du! Ikke foreleseren din, ikke Bent Høie, bare deg.

LES OGSÅ: Praktisk valgguide for studenter

Du har kontroll over hva du blir med på i fadderperioden, hva du engasjeres av og hvordan du bruker tiden din. Forsyn deg av det koldtbordet av en studietid du nå har foran deg. Prøv noe du aldri har gjort før. Oppsøk situasjoner og mennesker som gjør deg glad, gir deg energi, får deg til å le, reflektere, tenke og føle. Be om hjelp, ta imot hjelp og hjelp de rundt deg!

Alle studenter er forskjellige, og det er bare du som vet nøyaktig hva du trenger. Stortingsvalget kommer brått på etter immatrikuleringen, og i år er det kanskje ekstra viktig for studentene å bruke stemmeretten! Din stemme er verdifull og viktig, la den bli hørt. Bruk studentdemokratiet til å fronte dine saker. Studentenes stemme må høres høyt og tydelig i tiden fremover.

DEBATT: Har du ikke stemt, blir du glemt

Selv om vi vet lite om studieåret foran oss, vet vi at det ikke vil bli som det vi nå legger bak oss. Vi skal inn i et år med store forandringer, for er det noe vi har lært av pandemien så er det hva som virkelig betyr noe, hvilke rettigheter hos studentene som står minst stødig og som gjør vondest å miste eller få begrenset. Hvilke sosiale kontakter og arenaer man savner først og mest når man ikke har dem, hvor utmattende det er å sitte hele dager i strekk foran skjermen og hvor mye påfyll man kan få av et smil fra en medstudent.

Selv om mye er opp til deg, så må du vite at vi står klare med åpne armer for å ta deg imot. Du vil møte veldig mange som vil ha deg med i sin forening, på sitt lag, som er interessert i deg og dine meninger og som ønsker deg alt det beste.

Velkommen til et semester med store muligheter. Ta tak i én av de mange utstrakte armene, og la deg rive med!

LES OGSÅ: Ny informasjon om koronatesting

Powered by Labrador CMS