<b>MER I STØTTE:</b> Velferdstinget har vedtatt å fordele rundt fire millioner mer i støtte til studentforeninger.
MER I STØTTE: Velferdstinget har vedtatt å fordele rundt fire millioner mer i støtte til studentforeninger.

Eureka tapte penger i vår. Nå kan de og andre studentforeninger søke støtte fra Velferdstinget

Det er vedtatt at overflødige midler fra semesteravgiften 2020 skal omprioriteres til en korona-pott til trengende studentforeninger.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget ønsker å gi flere millioner kroner ekstra i støtte til studentforeninger på bakgrunn av koronasituasjonen. De vedtok den 27. oktober at alle ubrukte midler fra semesteravgiften skal omprioriteres til studentforeninger som trenger det. Det skriver de selv i en pressemelding.

– Vi bruker årlig flere millioner på å støtte frivilligheten, men har i den siste tiden sett at behovet for støtte er mye større nå med tanke på de vanskelige tidene vi befinner oss i, skriver leder Kenneth Stange av Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim i pressemeldingen.

Stange forklarer videre at de ønsker å støtte forebygging av ensomhet gjennom studentfrivilligheten. Det er uklart akkurat hvor stor denne potten kommer til å bli, men ifølge pressemeldingen er den estimert til omkring 4 millioner kroner.

LES OGSÅ: – Informasjon om hjemmeeksamen kom alt for seint

Åpent for alle organisasjoner i studentfrivilligheten

Fornøyd: Leder ved Eureka Maren Aleksandersen mener at studentforeninger kan få nytte av ekstra støtte.
Fornøyd: Leder ved Eureka Maren Aleksandersen mener at studentforeninger kan få nytte av ekstra støtte.

Lederen for Velferdstinget forteller også at alle organisasjoner i studentfrivilligheten som er tilknyttet Sit skal få muligheten til å søke. I selve vedtaket står det spesifisert at man vil prioritere foreninger Kulturstyret anser har liten eller dårlig økonomi sammenlignet med andre søkere. Den øvre grensen for støtte er satt til 50.000 kroner, men det kan gjøres unntak.

Leder Maren Aleksandersen for Eureka, linjeforeningen for Europastudier ved NTNU, er svært fornøyd med dette støtteprogrammet.

– Som en non-profit organisasjon har vi ikke økonomisk grunnlag til å legge ut mye selv og vi ønsker ikke å måtte få studentene, som allerede har et ganske stramt budsjett, til å måtte legge ut for å være med på sosiale arrangementer, forklarer hun

Videre forteller Aleksandersen at Eureka tapte penger i mars da de måtte avlyse et større arrangement. Siden de måtte holde seg til mindre arrangementer.

– Siden vi har tatt hensyn til smittevern og har det ført til svært få plasser, sier hun.

Med denne ordningen håper hun at Eureka og andre foreninger kan leie større lokaler uten å være redd økonomisk tap fra verken studenter eller forening.

LES OGSÅ: Ville gi ut klemmer som del av hemmelig forsøk, men ble så rørt at hun måtte avbryte

Skal ha digitalt søknadsskjema

Søknadsskjemaet har enda ikke blitt lansert, men Velferdstinget jobber med å få det ut raskest mulig.

– Vi jobber på spreng for å integrere søknadsskjemaet på nettsidene til Velferdstinget slik at det skal være lettest mulig å søke, sier Stange til Under Dusken.

Fristen for å søke på denne støtteordningen er 15. januar og i pressemeldingen melder de at de medregner tre ukers behandlingstid per søknad.

Handler om å holde de sosiale arenaene åpne

I Velferdstingets pressemelding melder de at vedtaket ble bestemt før resultatet fra Sits nyeste studentundersøkelse viste at flere sliter med følelsen av ensomhet. Stange sier til Under Dusken at frivilligheten har mange sider ved seg som kan bidra til å minske ensomhet som ikke utelukkende er festing.

– Driften til studentforeningene er jo også viktig å opprettholde, da det aktiviserer flere frivillige og sørger for at de sosiale arenaene opprettholdes, forteller han.

Til slutt peker han på at det i vedtaket oppfordres til å søke støtte om nye tiltak hvis det er noen foreninger som har en god ide som kan hjelpe studenter i denne tunge tiden.