Nydelig gresskarbrød

Nyt din digitale forelesing med et rykende ferskt gresskarbrød, og vis at selv gresskaret har ei nytte.

Publisert

Alle trenger nok motivasjon med størsteparten av undervisning på nett. Da er det kjekt å vite at det alminnelige gresskaret gjerne kan nytes i form av et gresskarbrød. Den delen av gresskaret som havner i brødet er kun «kjøttet», hvilket betyr at frø og skall må renses før man kan lage gresskarpuré.

Dersom man lager alt fra bunnen av er det viktig å merke seg at gresskaret er seigt å kutte i, og det vil være noe tidkrevende å få av skallet. Derimot vil man få langt mer gresskar for samme pris som ferdigpuré, og man kan ha gresskar til overs for andre retter, slik som suppe eller pai.

Dette trenger du:

  • 5 dl hvetemel ½
  • teskje salt
  • 1 teskje natron
  • ½ teskje bakepulver
  • 1 teskje muskat
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje nellik
  • 1,7 dl smør
  • 5 dl sukker
  • 2 egg
  • 500 gram gresskarpuré

Framgangsmåte:

1. Forvarm ovnen på 165 C

2. Finn en stor bolle og bland hvetemel, salt, natron, muskat, kanel og nellik.

3. Finn en annen bolle og tilsett smør og sukker. Visp dette sammen til du har en fyldig og luftig konsistens.

4. Tilsett egg til smør- og sukkerblandingen din. Du bør vispe rikelig etter hvert egg.

5 Tilsett litt og litt gresskarpuré.

6. Bland melet i gresskarblandingen.

7. Smør en brødform på 35 x 14 cm, eller to mindre brødformer.

8. Hell deigen i formenen(e).

9. La dem være i ovnen i 60 minutter.

10. Når ferdigstekt, la gresskarbrødet hvile i 10 minutt.