Traoré på sporet: Et bonustips for å virke proff er å finne på et lagnavn som spiller på navnet til en av spillerne i serien.

Fantasy-liga:

Seks tips for å unngå sisteplass

Seks raske råd til de av oss som ikke liker fantasy-fotball, men er lei av å havne på sisteplass.

Publisert

Situasjonen er lik hvert år. Starten av august ruller inn, og en eller annen nestleder som har fått ansvar for å skape «god s» i linjeforeningen kjører ut samme Facebook-posten som i fjor:

– Hei folkens! Jeg har laget Fantasy-liga! Tenker det kan vært sykt gøy om alle joiner!

Men faen da.

Man laster ned Fantasy-appen, den samme man slettet i fjor, og smeller inn et lag. Som vanlig vet man ikke helt hva man holder på med. «Jordan Henderson, han er jo kaptein for Liverpool. Må jo være et godt kjøp», resonnerer du. Det er det ikke.

Laget er satt, og man glemmer med en gang at det eksisterer. Ditt forhold til Fantasy minner mer og mer om en scene fra Grevinnen og Hovmesteren, hvor man allerede fra første runde rundt bordet snubler nederst på tabellen. Noen uker senere på stipendbrus med linjeforeninga havner du i prat med en fyr du aldri har sett før:

- Jaja, går ikke så bra på Fantasy ser jeg, hehe. Så, du hadde Walcott på laget, hva er greia med det?

Du ler av kommentaren og skylder på at du ikke følger spesielt godt med, for det gjør du jo faktisk ikke. Men likevel så henger den irriterende kommentaren igjen, og gnager seg inn i hjernebarken din. Om natten har du mareritt om «vinnerlaget» ditt på sisteplass bak «Panick at the Isco» og «Bayer Neverlusen.»

Må det være slik som dette hver eneste sesong? Selvfølgelig må det ikke det. Dette er guiden for deg som er lei av å havne på sisteplass, men ikke vil dedikere mer enn 5 minutter i uken for å gjøre noe med det.

LES OGSÅ: 2000 kvadratmeter park kan bli 13 000 kvadratmeter bygg

1. Last ned appen, og behold den.

Ingen lavterskel Fantasy-spiller kan prestere uten å ha appen. Seriøse spillere tar det på laptopen med ni åpne faner, hvor man analyserer hvor mange touch Harry Kane tar i boksen per 90. Det har ikke du tid til. Appen gir deg varsler om når fristen for å endre laget går ut, noe som er gledelig for deg som mest sannsynlig skal bytte laget i siste liten uansett.

2. Ha brukbare spillere på benken.

Om det er en sesong i Fantasy-historien du bør investere penger i spillerne på benken, så er det denne. Premier League-sesongen er mer komprimert enn noensinne, noe som igjen vil føre til flere skader og utskiftninger. Da er det fint å ha benkspillere som leverer jevnt og trutt. Tar man man med i beregninga at covid-karantene kan slå til når som helst, så har man en solid sak for å forsterke benken, bare spør Cristiano Ronaldo.

3. Ikke fokuser på dype analyser, gjør det enkelt.

Noen sofaeksperter og Twitter-moguler som sitter med ulike statistikker, vil være de første som forteller deg at han ene fyren som scorer 3 mål mot Liverpool bare hadde flaks, og at man egentlig burde gå for Che Adams, som etter 35 kamper i Premier League innehar 5 scoringer. For oss lavterskelspillere er ikke slike analyser relevante. Hopp på Fantasy-appen, sorter etter hvem som har flest poeng, og sleng dem på toppen av laglisten din. Ingen skal fortelle deg at Calvert-Lewin ikke burde være med på ditt Fantasy-lag.

4. Invester i straffeskyttere.

Hands-regelen har gjennom de siste sesongene gått fra en regel alle forstår, til en regel ingen forstår. Alt er tydeligvis hands uansett hva som skjer, med unntak av et par uforståelige hendelser som definitivt ser ut som hands. I Fantasy-sammenheng betyr dette to ting: for det første slipper lag inn flere tilfeldige mål, noe som betyr at forsvarsspillere får mindre poeng. Da forsvinner poenget med å investere store summer i spillere som fort ender opp med null poeng, etter å ha fått en ball smelt i armen i 100 kilometer i timen fra 2 meters avstand. For det andre vil straffeskyttere være mye sikrere å satse på enn tidligere. Her er det viktig å styre unna spillere som er for snille med lagkameratene sine og som deler på å ta straffer for å være hyggelig: her er Salah, Bruno Fernandes og Kane klink.

5. Ikke bruk tid og energi på keeper.

Mange vil påstå at den aller viktigste spilleren på et fotballag er mannen mellom stengene – dette gjelder ikke i Fantasy. De siste sesongene har det eksistert svært få forskjeller mellom de beste keeperne i ligaen, selv om prisvariansen er stor. Man vil heller ikke bruke for mange av byttene sine gjennom sesongen på keeperplassen, ettersom det er få poeng å hente her. Velg deg to keepere under 5,0 som spiller fast for sitt lag, og la dem stå resten av sesongen. Her er Martínez og Meslier solide valg.

6. Dette er et maraton, ikke en spurt.

Som med mange ting i livet handler det ikke om skippertak, men heller om å gjøre litt arbeid ofte. Dette betyr ikke at du skal sjekke Fantasy hver eneste dag, men heller at man før hver runde tar en liten titt på laget sitt og sørger for at han ene fyren du brukte mesteparten av budsjettet ditt på ikke er skadet de neste 6 månedene. Når man legger til at halvparten av Fantasy-spillere minst en gang per sesong, glemmer å bytte laget sitt på 5 runder, er dette det sikreste kortet for hindre at du ender sist på tabellen.

LES OGSÅ: Vi tester middagshermetikk

Powered by Labrador CMS