2000 kvadratmeter park kan bli 13 000 kvadratmeter bygg

NTNU ønsker å reise bygg mellom økonomi- og teknologistudentene.

Publisert Sist oppdatert

29. oktober ble det holdt et informasjonsmøte om NTNUs planlagte campussamling. Både representanter fra NTNU, Statsbygg og Trondheim kommune deltok.

Økonomi og teknologi i skjønn forening

NTNU ønsker å koble økonomistudentene opp mot studentene ved Gløshaugen. Formålet med utbyggingen er å skape sterkere samarbeid mellom økonomi- og teknologimiljøene.

– I planleggingsprosessen ser vi på om det er mulig å skape sterkere faglige og sosiale forbindelser mellom økonomi- og teknologistudentene. I dag ser vi veldig lite av dette, forteller Silje Wormnes Skulstad fra Campusutvikling NTNU.

Hun forklarer at IKT- og elektromiljøene er store på teknologidrevet innovasjon. Derfor er det naturlig å se på muligheter til å knytte disse opp mot fagmiljøene på Handelshøyskolen.

LES OGSÅ: Inga fyller byen med kunst

Mål om økt tverrfaglighet

– Tverrfaglighet og samarbeid mellom ulike fagmiljøer bidrar til kreativ problemløsning og er avgjørende å løse de komplekse utfordringene vi står ovenfor som samfunn, hevder Skulstad.

Hun viser til at NTNU har særdeles kompetente teknologi- og økonomimiljøer. NTNU har dermed en unik mulighet til å koble sammen to fagretninger som arbeider adskilt ved de fleste norske universiteter i dag, mener hun.

– Å koble tverrfaglig samarbeid opp mot innovasjonsmiljøene vil bidra til bedre resultater og mer verdiskapning, avslutter Skulstad.

OGSÅ: Blir ingen skoleeksamener i år

Vurderer bygg i parken mellom Gløshaugen og Handelshøyskolen

NTNU ønsker å bruke 2000 kvadratmeter av parkens areal til 13 000 kvadratmeter med bygg som skal huse de nye innovasjons- og tverrfaglighetsområdene. En av mulighetene er å bygge i Hesthagen parkering og i den delen av Høyskoleparken som ligger ovenfor parkeringsplassen.

Skulstad understreker at dette kun er en av flere muligheter de ser på for å oppnå den ønskede tverrfagligheten.

Kontroversiell utbygging

Tidligere har naboer uttrykt misnøye til både byggeplanene og prosessene rundt. Tilbake i 2017 skrev Universitetsavisa at NTNU har blitt kritisert for å overkjøre lokale interesser og politikernes ønsker.

LES OGSÅ: Det parkspisende universitet bygger skammens bygg!

Powered by Labrador CMS