Hymn – Breach Us

Hymns nye album er sludge metal av astronomiske proporsjoner.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du lurer på hvordan det føles ut å bli slått i trynet av et treigt og monstrøst tog av umenneskelige proporsjoner, finner du svaret i Hymn og deres ferske album Breach Us. Allerede fra første spor er det klart at dette blir en seig og knusende reise, og selv om den første låta med samme navn, “Breach Us”, klokker inn på skarve seks minutter og 25 sekunder er låta så seig og brutal at forventningene til resten av albumet er skyhøye.

Låtene blir lengre og intensiteten fra første låt henger over den neste halvtimen med musikk som et blytungt teppe. Hymn viser også andre sider av sin musikk med skeive rytmer i “Exit through fire” og en tåkelignende atmosfære med hjelp fra Guro Moe i albumets lengste låt “Can I Carry You”.

Les også: De første artistene er klare for UKA-21

Det er viktig med bra låtskriving, men bra låtskriving er ikke det eneste bandet har i dette albumet. Gitartonen som du får servert er så massiv og mørk at den kan få enhver djent-gitarist med sine 8-strengs gitar til å skjelve i buksene. Det er nesten som om gitaren tar over rollen som fast rytme, og trommene eksperimenterer mer. Når dynamikken går helt ned på “Crimson” er det faste men flytende cymbalspillet en ekstra kul detalj.

Hymn legger vokalen langt bak i miksen, noe som gir helheten et større live-preg enn mye annen moderne metal. Lik stemning kan du finne i andre band som Deafheaven og SIBIIR, men ulikt disse bandene er gitaren enda lenger fram i lydbildet og driver albumet fra start til slutt. Om du søker metal som sparker deg ut av stolen på en kald høstmorgen er Hymn ikke bare å anbefale, men kanskje den beste kandidaten du finner i år.

Les også: Anmeldelse av Kelly Lee Owens – Inner Song