SMITTE: Fem studenter på NTNU fikk bekreftet koronasmitte i helgen.
SMITTE: Fem studenter på NTNU fikk bekreftet koronasmitte i helgen.

Fem studenter ved NTNU bekreftet smittet i helga

Blant de fem smittede studentene er det fire med tilknytning til studentfestivalen ISFiT. Alle i organisasjonen skal testes og ISFiT-kontoret ble stengt søndag. Samtidig sier rektor at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge campus.

Publisert Sist oppdatert

Ti personer fikk bekreftet koronasmitte i helga, hvorav fem skal være studenter ved NTNU. Blant de fem studentene som ble bekreftet smittet, tilhører en Fakultet for økonomi, to fra Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk, en fra Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og en Det humanistiske fakultet. De fire tilfellene som ble bekreftet søndag sees i sammenheng med studenten som fikk påvist smitte lørdag, men man kjenner ikke smittekilden for dette tilfellet.

En av de smittede har trent på i Idrettsbygget på Gløshaugen, og 176 personer som trente samtidig er blitt bedt om å teste seg. Disse må ikke i karantene, men bes være ekstra oppmerksomme på symptomer på Covid-19, skriver NTNU på sine nettsider.

Rektor Anne Borg sier at det foreløpig ikke er aktuelt hele eller deler av campus, men at hun er bekymret over utviklingen. Hun oppfordrer alle til å registrere seg med QR-kode når de oppholder seg på campus, og generelt følge rådene fra smittevernmyndighetene.

Fire frivillige i ISFiT er smittet

Søndag skrev Under Dusken om at fire frivillige på Samfundet hadde fått påvist koronasmitte. I dag bekrefter president for ISFiT, Mathilde Breda Enkerud, til Under Dusken at de fire er frivillige i ISFiT. Den første fikk påvist smitte lørdag, og det ble da igangsatt smittesporing som førte til at tre andre fikk bekreftet smitte på søndag.

Søndag ble også ISFiT-kontoret på Gløshaugen stengt, og alle de frivillige fikk beskjed om å teste seg. Enkerud presiserer at dette ikke betyr at alle er i karantene, men at man tester alle for at kommunen skal få bedre oversikt.

— Det er bare de som er blitt kontaktet direkte av kommunen som skal i karantene. I tillegg skal alle med symptomer holde seg i karantene, forklarer hun.

LES OGSÅ: Studenter på Dragvoll forteller om stappfulle busser

Enkerud sier de enda ikke har tatt stilling til i hvilken grad dette vil påvirke opptaket til ISFiT som startet søndag.

— Vi skal bruke de neste dagene nå på å skaffe oss full oversikt over situasjonen.

120 i karantene - smittesporingen pågår fortsatt

Til nå er 120 studenter satt i karantene som følge av helgas fem tilfeller. Samtidig melder NTNU at det gjenstår en del smittesporing for å få oversikt over potensielle nærkontakter.

NTNU skriver også at de hittil ikke har noen indikasjoner på at forrige ukes smittetilfeller, ved Fakultet for ingeniørvitenskap (IV), har ført til at flere ble smittet, samt at flesteparten av de 500 som da ble pålagt karantene, nå er ferdige med denne.