GRØNN SONE: To av de fire smittede var på Samfundet torsdag.
GRØNN SONE: To av de fire smittede var på Samfundet torsdag.

Koronasmitte på Samfundet

Fire med tilknyttning til studentersamfundet bekreftet smittet av covid-19. To av disse skal ha vært på Samfundet torsdag

Publisert Sist oppdatert

Rettelse: Denne saken oppga tidligere at det var seks smittede. Dette stemmer ikke og det er bare snakk om fire bekreftede smittetilfeller.

Søndag kveld ble det kjent at fire personer med tilknytning til Studentersamfundet i Trondhjem er bekreftet smittet av covid-19. Dette bekrefter lederen av Studentersamfundet til Under Dusken.

De fire er frivillige, og det er kun to som skal ha oppholdt seg på Samfundet i det siste. Disse skal ha vært gjester i grønn sone på Samfundet (Edgar, Daglighallen og Selskapssiden) torsdag 8. oktober i tidsrommet kl.16-22. Alle som har vært tilstede i samme tidsrom vil bli kontaktet av kommunens smittevernkontor.

Ingen av de frivillige har vært på jobb på Samfundet etter de ble bekreftet smittet.

Viktig informasjon til alle våre gjester. I samråd med smittevernkontoret i Trondheim ønsker Samfundet å informere at...

Posted by Studentersamfundet i Trondhjem on Søndag 11. oktober 2020

Stenger ikke

— Smittesporingssystemet vårt funker godt. Alle som var på besøk må enten registrere medlemskortet sitt eller skrive seg opp på registreringsliste, sier samfundetleder Karen Mjør til Under Dusken.

De frivillige som var på jobb i den aktuelle sonen torsdagen er også tatt ut av arbeid, og blir bedt om å teste seg.

LES OGSÅ: Varierende karantenepraksis for studentkollektiver

— Vi kommer ikke til å stenge slik situasjonen er nå, men vi følger hele veien rådene fra Trondheim kommune om noe skulle endre seg. Det er heldigvis relativt få det gjelder, men vi tar alle forholdsregler vi kan i henhold til situasjonen, forteller Mjør.

Alle gjestene som var til stede vil bli kontaktet av Trondheim kommune, og alle blir bedt om å teste seg. Adresseavisen har vært i kontakt med smittevernkontoret i Trondheim, og fått bekreftet at gjester ikke er pålagt karantene, men helst skal holde seg hjemme om de blir syke eller har fått nyoppståtte luftveissymptomer. Videre skriver Adressa at 155 personer nå vil bli bedt om å teste seg.