DIGITALT ISFiT: De nye koronarestriksjonene har ført til beslutningen om at festivalen skal gjennomføres digitalt
DIGITALT ISFiT: De nye koronarestriksjonene har ført til beslutningen om at festivalen skal gjennomføres digitalt

ISFiT 2021 blir digital

For første gang vil den internasjonale studentfestivalen arrangeres uten studenter fra utlandet.

Publisert Sist oppdatert

The International Student Festival in Trondheim (ISFiT) har blitt blitt arrangert hvert andre år siden 1990. I februar vil den 16. festivalen finne sted, men denne gangen skal den gjennomføres i et helt nytt format.

Grunnet pandemien har mange av de gamle tradisjonene måttet endres, og da regjeringen kom med nytt koronatiltak 2. januar måtte de frivillige igjen gjøre om på planene. Festivalen vil nå være digital, informerer ISFiT-president Mathilde Breda Enkerud.

Mathilde Breda Enkerud.
Mathilde Breda Enkerud.

– Vi ble nødt til å tenke nytt rundt deltakere og fysiske arrangementer i år. I stedet blir det digitale løsninger og mye fokus på smittevern, forteller Enkerud.

LES OGSÅ: Samfundet avventer åpning, avhengig av statsstøtte om tiltakene vedvarer

Må finne nye løsninger

Til vanlig samles studenter fra over hundre land i Trondheim under festivalen og deltar på workshops, dialoggrupper og kulturarrangementer. Med koronakrisen ble ikke dette lenger mulig, som har ført til at mange av de tradisjonelle arrangementene har måttet endres.

– Vi har klart å finne mange alternative og kule løsninger siden pandemien traff. Opp mot festivalen vil vi fortsette å jobbe med å løfte årets tema, skape nye digitale arrangementer og å engasjere studentene.

LES OGSÅ: Kommuneoverlegens råd til store studentkollektiv

Blant det som for første gang blir digitalisert er workshops, Studentenes fredspris, dialoggruppen, kulturarrangementer og åpning av festivalen. Det er fortsatt usikkerhet rundt enkelte deler av programmet, men Enkerud har tro på at det blir en unik og viktig festival i år.

– I ukene framover vil vi jobbe hardt for at for at ISFiT-21 blir så bra som mulig, og å få vist fram mest mulig av arbeidet til de frivillige, avslutter Enkerud.

Powered by Labrador CMS