<b>FYLL:</b> Slik så det ut i høst da arbeidet med fyllinga i Nidelva startet.
FYLL: Slik så det ut i høst da arbeidet med fyllinga i Nidelva startet.

Nå kan du bestemme hva fyllinga i Nidelva skal hete

Samfundetstyret utlyser navnekonkurranse for det nye området.

Publisert Sist oppdatert

Til vinteren skal anleggsplassen ved Nidelva være et ferdig parkområdet. Det er Samfundet som står bak fyllingen i Nidelva og som nå utlyser en konkurranse for et nytt og mer passende navn på området.

Mads Harbo Sørum i Samfundetstyret sier de ikke har noen krav til vinnerforslagene, men at de håper på et studentrelatert navn ettersom det er Samfundet som utfører oppdraget.

– Fyllingen var det man kalte selve prosessen og oppgaven som skulle utføres. Vi tenker at det ferdige området fortjener et bedre navn, og satser på å få inn mange gode forslag fra studentene.

De beste forslagene skal premieres, men Styret har enda ikke avklart hva premien vil være, og forteller at det vil avhenge av hvor mange gode forslag som kommer inn. Hittil har de fått inn rundt 50 navneforslag, men det er fortsatt god tid for de som sitter med gode ideer til navn.

Samfundetleder Karen Mjør forteller til Under Dusken at det var en stor seier for Samfundet at dette området ble frigitt til disposisjon.

– Ikke bare blir det en veldig flott park, men det muliggjør nybygget til Samfundet. Da vi fikk godkjent fyllingen av Nidelven ble det for første gang klart at nybygget kunne realiseres.

Så fort fyllingen er ferdig vil Samfundet begynne på arbeidet med nybygg. Etter planen vil Samfundet begynne å bygge ut høsten 2021, hvor planen er å ha et nybygg ferdig til UKA-23. Storsalen vedtok i november i fjor å bruke 19,5 millioner på fyllingen i Nidelva, som er nødvendig å bygge først på grunn av kvikkleiregrunnnen i området.

Mjør er glad for at studentene i Trondheim nå får sjansen til å sette sitt preg på området gjennom en navnekonkurranse, og sier at juryen gleder seg til å lese forslagene som kommer inn.

Fristen for å sende inn forslag er satt til 11. oktober, opplyser Samfundet om på sine hjemmesider.