KEBABMYTE: Ideen om at Trondheim bare har helt middels kebaber utfordres. Alle kebaber er nemlig like gode med nok innabords, ifølge våre anmeldere.
KEBABMYTE: Ideen om at Trondheim bare har helt middels kebaber utfordres. Alle kebaber er nemlig like gode med nok innabords, ifølge våre anmeldere.

Høstens kebabtest

Kebab er ikke bare et nattmåltid, så lenge man finner de riktige stedene. Vi har smakt dem edru, så du slipper.

Publisert Sist oppdatert

I Trondheim lærer man fort at det kan bli noen seine kvelder i sentrum. Da er det lett å stoppe innom for en klassisk kebab i Midtbyen. Men, selv i en fordrukken tilstand finnes det steder som er bedre enn andre, og disse har vi funnet for deg.

Én kebab i pita ble bestilt på hvert sted, ikke til samme tid. Det er grenser på hva en journalist og hans fotograf skal orke å spise. For å holde en normal fordøyelse og sinnstilstand, ble det satt en grense på to kebaber hver kveld. Testen foregikk mellom den 17. og 25. august.

<b>KINGSIZE: </b>Store porsjoner: På Istanbul Döner Chef får du en porsjon kebab som metter og mere til.
KINGSIZE: Store porsjoner: På Istanbul Döner Chef får du en porsjon kebab som metter og mere til.

Istanbul Döner Chef

Pris: 99,-

Adresse: Olav Tryggvasons gate 5.

Atmosfære: autentisk, klamt, men rolig.

Mat: kraftig, grillet og sauset.

Passer for: deg som er ute etter en rolig og autentisk stemning i en ellers travel gate.

Istanbul Döner Chef har et lite lokale, spesielt med tanke på smittevernhensyn. Lokalet er pakket med bilder, lukt, og en ugjenkjennelig men hyggelig eim fra sitteplassene. Alt av sanseinntrykk skaper en spesiell atmosfære som er merkbar på lang avstand.

Grønnsakene er friske og knasende gode, og alt fra fefferonien (en type chili, red.anm) til salaten er en frisk kontrast til kjøttet. Det grillede kjøttet gir en rik, god smak, men risikerer å bli tørt. Pitabrødet er også litt tørt, men sprøheten komplementerer mengden saus på en god måte. Hvitløksdressingen tar fort overhånd, mens tomatsausen sliter med å bli sett og smakt. Det er likevel en porsjon kebab som metter, og mere til. Mot slutten av måltidet blir det funnet en halv sylteagurk i kebaben, og hvorvidt dette er en god idé eller ikke, forblir kveldens kontrovers.

LES OGSÅ: På jakt etter de savnede bokstavene

Golden Kebab

<b>UGJENKJENNELIG KJØTTMASSE: </b>Kebaben på Golden Kebab har mye frisk smak, men lite styrke.
UGJENKJENNELIG KJØTTMASSE: Kebaben på Golden Kebab har mye frisk smak, men lite styrke.

Pris: 109,-

Adresse: Carl Johans gate 4

Atmosfære: rolig, lyst og hyggelig.

Mat: en frisk salat med gode grønnsaker og litt gjemt kebabkjøtt.

Passer for: deg som trenger kebab, men har lave krav.

Bygningen ligger rolig til, og vi blir møtt med et smil bak en litt vanskelig dør. Lokalet er tomt, men rent og koselig.

Porsjonene ved Golden Kebab er blant de større, på godt og vondt. I pitabrødet er det mye salat og frisk smak, men lite styrke. Det mangler fefferoni, og med mye mais og hvitløksdressing smaker det i stor grad som salat med kebabkjøtt. Kebabkjøttet i seg selv er heller ikke store oppturen, der den framstår som den ugjenkjennelige kjøttmassen man forventer av en kebab mandag kveld.

Mir kebab

<b>MER FYLL:</b> Kebaben ved Mir Kebab var en positiv opplevelse smaksmessig, selv om våre anmeldere ønsket mer grønnsaker
MER FYLL: Kebaben ved Mir Kebab var en positiv opplevelse smaksmessig, selv om våre anmeldere ønsket mer grønnsaker

Pris: 115,- (det reklameres utenfor med studentrabatt)

Adresse: Dronningens gate 40, eller Brattørgata 4

Atmosfære: enkelt, nøysomt og imøtekommende.

Mat: ikke liten, ikke stor, men veldig god.

Passer for: deg som «tilfeldigvis» dumpet forbi Erotikk 1, eller for deg som bare er ute etter en god kebab.

Lokalet er lite, men koselig. Det henger et kurdisk flagg på veggen og en seriøs fyr står bak disken. Seriøse fyrer er alltids sjarmen med kveldskebab. Om man er fysen på noe sensuell snadder etter et kebabmåltid, finnes også en sexleketøybutikk rett ved!

Smaksmessig er kebaben en positiv opplevelse. Både pitabrødet og kjøttet er stekt og varmer godt, det smaker fortreffelig. Grønnsakene er friske og dressingen komplementerer alt av fyll og pitabrød på en god måte. Det er likevel et savn etter litt mer fyll, i hvert fall med tanke på prisen. Bare noen flere grønnsaker hadde hjulpet noen hakk og en litt sterkere saus hadde også piffet opp smaksopplevelsen.

LES OGSÅ: ISFiT-21 åpner for søknader, men kun for deltakere fra Europa

Star Kebab & Grill

<b>KJØTTBAKERI:</b> Kebaben ved Star Kebab er ikke like overbevisende som inventaret.
KJØTTBAKERI: Kebaben ved Star Kebab er ikke like overbevisende som inventaret.

Pris: 119,- (Med muligheter for egne studenttilbud)

Adresse: Søndre gate 25

Atmosfære: et gjestmildt og dempet kjøttbakeri.

Mat: med et stort forbedringspotensiale kan det bare gå oppover.

Passer for: deg som går forbi, men ikke orker å gå lenger for å finne andre steder.

Lokalet ligger nesten gjemt, med kun et skilt synlig i det som er en roligere gate i Midtbyen. Mursteinstapetet i det lille lokalet framstår ekte for en lite byvant journalist og nye kunder blir tatt imot med et smil.

Kebaben er dessverre ikke like overbevisende som tapetet. Salaten er like medtatt som en førsteklassing etter fadderuka, altså ganske daff. Pitabrødet er seigt, men resten av grønnsakene er en friskere opplevelse. Fefferonien, dog med litt lake-smak, bidrar til å piffe opp hvitløkssausen. Fyllet når overraskende dypt, slik at man får mer mat enn det man faktisk forventer, på godt og vondt.

Smak Trondheim

<b>TØRR MAIS:</b> Smak trondheim har et stort, men merkelig lokale.
TØRR MAIS: Smak trondheim har et stort, men merkelig lokale.

Pris: 119,-

Adresse: Olav Tryggvasons gate 34

Atmosfære: dunkelt, krydderdunstet og fisketrygt.

Mat: velkrydret kjøtt, frisk salat, men nå vet en at tørr mais finnes.

Passer for: forbipasserende, bar-leie personer fra Work-Work, eller lysredde mennesker.

Smak Trondheim er godt synlig utenfra og har et stort lokale. Framsiden av lokalet er opplyst av lamper med alle mulige farger innover i lokalet. Det er imidlertid mørkt på baksiden, som er litt spesielt, men fisken i det lille akvariet i midten av lokalet holder denne journalistens mot oppe.

Porsjonen er overraskende stor, med mye grønnsaker og kjøtt. De aller fleste av grønnsakene virker friske, men av alle ting er maisen tørr. Kjøttet er godt krydret, selv om noe av det er seigt, og man kan til tider smake krydderkornene brukt i kjøttet. Pitabrødet lider en liknende skjebne. Det smaker godt, men er litt seigt. Mye av det negative veies dog opp av en særdeles god dressing.

LYSTEN PÅ ANDRE MATTIPS? En varm klem i matform

Sesam

<b>HJEMMEKJÆRT:</b> Pitabrødet var høydepunktet ved kebaben på Sesam.
HJEMMEKJÆRT: Pitabrødet var høydepunktet ved kebaben på Sesam.

Pris: 119,- Samfundets medlemmer får noe rabatt.

Adresse: Elgseter gate 1

Atmosfære: trangt, tradisjonelt og hjemmekjært.

Mat: en solid kebab, laget og pakket med kjærlighet for studenten.

Passer for: alle som lurer på hva Sesam driver med på hjørnet sitt, men aldri har turt å sjekke.

Sesam finner man på Samfundet, i to ulike små lokaler. Enkelte vil si at det er trangt, men lysene og hvitfargen gjør lokalet større. Det er mye trafikk inn og ut, men det er en viss sjarm uansett hvor mange som bestiller kebabrull foran deg i køen.

Kebaben hentes i en boks, med aluminiumsfolie som dekker over det varme kjøttet. Måltidet spises raskt opp, men omtanken teller mye. Salaten er tilsynelatende frisk, selv om noen slappe blad er å finne i bunnen av kebaben. Grønnsakene er varierte og gode, og fefferonien gir et godt piff. Kjøttet er fint nok, og dressingen har en vedvarende, sterk smak som blir godt tatt imot. Pitabrødet er høydepunktet. Sprøtt utenpå, mykt inni og med sesamfrø på utsiden for både smak og utseende.

Smakstesternes lærdom

Vi har lært at kebabrester ikke er godt dagen derpå og at det holder med én kebab om gangen. Det kan også konkluderes med at myten om at Trondheim ikke har bedre enn «greie kebaber», ikke er sann. Alle kebaber er perfekte etter nok innabords!

ANMELDELSE AV NOLANS SISTE FILM: Et godt forsøk på en dårlig film

Powered by Labrador CMS