King Gizzard & the Lizard Wizard - L.W.

King Gizzard tredje mikrotonale album bærer preg av både store høyder, men også kjedelige bunnpunkt.

Publisert Sist oppdatert

Like sikkert som at sola snur er de australske gutta i King Gizzard tilbake med nytt album og nok en gang er det de egenproduserte mikrotonale instrumentene som skal luftes. L.W. er oppfølgeren til fjorårets album K.G. og er det tredje mikrotonale albumet i King Gizzards diskografi. Albumene er basert rundt “mikrotoner” som krydret den rocka 70-talls syremusikken med et preg av Midt-Østen.

L.W. starter med “If Not Now, Then When?”, en minimalistisk låt med synth, trommer, bass og dessverre også en tam og kjedelig vokal. Heldigvis tar det seg opp i andre låt “O.N.E” som får inn de tre australske gitaristene og leder oss inn i den enda hardere låta “Pleura”. Her er vi tilbake igjen i den gamle mikrotonale Gizz-stemninga med harde og repetitive riff som river og rusker i ørene i 4 minutter og er over før du vet ordet av det.

“Supreme ascendancy” er neste låt ut og nå byttes gitarriffene ut med synth, orgel og noen snertne trommer. Trommene redder låta fra å bli bunnpunktet i albumet, men den setter fortsatt en stopper for drivet vi var inne i. Heldigvis følger “Static Electricity” og “East West Link” like etter og drar albumet opp igjen til de høyder King Gizzard pleier å ligge på. De fengende og repetitive akustiske gitarriff danner høydepunktene i albumet og drar lytteren med på en reise inn en mikrotonal syre-drøm lignende de i Gizzards første mikrotonale album Flying Microtonal Banana.

Dessverre dabber albumet av igjen, men ender høyt med den metal-inspirerte låta “K.G.L.W”. Her får vi igjen en smak på briljansen King Gizzard har å tilby. Og til og med de stiveste nakker vil få lyst til å headbange av denne 8 minutter lange festen.

Noen høydepunkter har albumet, men til syvende og siste blir det litt langt mellom hver av dem. Flere av riffene er noen av de kuleste King Gizzard har kommet med, men de blandes etter hvert sammen og blir vanskelige å skille fra hverandre. Jeg håper denne posen med blanda drops er lokket på den mikrotonale brønnen som begynner å gå tom.

Les også om Isabelle Eberdean: Varmer opp til festivalsommer med debut-EP