UKA-21:

Det ble glade dager med Klovner I Kamp

Dansken, Fingern og Alis sa at taket i Storsalen skulle løftes under onsdagens UKA konsert; og her holder gutta det de lover.

Publisert Sist oppdatert

Konserten er utsolgt, og brått går Storsalen fra å være nærmest folketom til å bli mer tettpakka enn bussen på tur hjem fra campus i ettermiddagsrushet, og det stopper ikke å fylles opp med mer folk før konsertslutt. Når Dansken, Fingern og Alis kommer på scena blir det lovet minst 5 cm takløft før kvelden er omme, men her må publikum ta seg sammen om det skal oppnås.

Klovner I Kamp inntar scena med masse lyd, lys og energi, men publikum er ikke ferdige med å presse seg fram og tilbake med fulle ølglass over hodene mens de roper til vennegjengen i telefonen “hvor står dere/jeg står her borte”. Likevel er det tydelig at folk husker hvorfor de er der da det kommer spørsmål fra scena “er det no liv her?”. Responsen fra publikum vil i beste fall resultere i en midlertidig hørselsskade de kommende ukene.

Det bygger opp til allsang under låta «Min Aller Beste Venn» med et noe svakt bidrag fra publikum, men energien er fortsatt stigende. Folkemengden er mer med under «Jeg Elsker Deg», men det er først når låta «Glade Dager» starter at publikum skrur opp både volum og energi.

MER FRA UKA: Duracellkaninene Combos lagde fest tilrettelagt den harde kjernen

Det er ingen selvfølge å samles tett i tett på konsert lengre, noe Klovner I Kamp påpeker, og med beskjeden om å «aldri ta det for gitt» introduserer de neste låt som er «Ja Vi Elsker». Under låta er kjærligheten i salen til å ta og føle på både fra publikum og fra scena, for alle er vi blitt smertelig klare over verdien av det å kunne samles til konsert.

Taket er ikke løftet enda, men da det settes i gang med «Valsen» kastes det ølglass både med og uten øl hit og dit, og om taket ikke løftet seg 5 cm så ble i hvert fall folk løftet opp på rygg og skuldre til hverandre. Det er også nå gulvet virkelig begynner å bli trangt, og takløften fortsetter under «Nattens Sønner», siste låta før scena tømmes og publikum brøler etter mer, noe de får.

Første ekstra-låt er «Langt å Gå», og publikum sparer ikke på noe lenger. Her må faktisk Klovner I Kamp stoppe showet fordi det er så tett med folk at de lengst fremme begynner å bli presset opp mot gjerdet. Etter beskjed fra scena sprer hele folkemengden seg ut for at alle skal få luft. Gruppa påpeker at publikum alltid er viktigst for dem og at musikken kommer i andre rekke. Et viktig budskap som beviser at gutta er seriøse musikere som etter kvelden vil bli satt litt mer pris på.

LES OGSÅ: Jaga Jazzist leverer med storslått epilepsianfall

Showet fortsetter, låta kjøres i gang igjen, og hele konserten avsluttes med «Syng» etterfulgt av stagediving fra hele Klovner I Kamp, og publikum imponerer med å bære dem gjennom nesten hele salen. Helt på tampen av kvelden er publikum på sitt beste, og når konserten til sutt er over virker det som om hele folkemengden kunne ha holdt ut i minst en time til.

Energien fra scena var fantastisk fra start til slutt, og selv om publikum var trøtte i starten kom de seg mot slutten, og det hele endte med å bli et vellykket takløft og en veldig vellykket konsert. Klovner I Kamp kan det å underholde, og selv om publikum var sultne på mer var det slitne krigere med store smil om munnen som forlot Storsalen onsdag kveld.

Powered by Labrador CMS