Festivalanmeldelse:

Lørdag på Knausfestivalen

Alt fra jazzete rapp til blytunge gitarriff: en perfekt avslutning.

Publisert Sist oppdatert

Siste kveld på Knausfestivalen 2023 fortsatte i samme stil som de to forrige dagene. Gode artister, et ivrig publikum, og entusiastiske artister gjorde at avslutningsdagen ble svært god. Knausfestivalen har vært, og er, en viktig arena for mindre artister. I år som tidligere impornerte så og si alle.

MC Magnus: Norges morsomste rapper

Bergenske MC Magnus startet siste kveld på en fantastisk måte. I kjent stil vartet artisten opp med gøyale rim, smarte referanser, og entusiastisk interaksjon med publikum hvilket gjør MC Magnus til den ultimate live-fremfører. Fra start til slutt bydde rapperen opp til fest og sparte aldri på kruttet.

Lokalet fylles stadig opp og med flere slagere fra albumet Fri som fuglen ble hip-hop entusiaste som møtte opp sultnere og sultnere. Rapperen kjenner åpenbart sitt publikum godt, og vet akkurat hvilken strenger han skal spille på. Stemningen ble bare bedre og bedre.

På produksjonen hadde han meg seg discjockey mikke, og rappartisten Køber kom ut sammen med Magnus mot slutten. Denne kombinasjonen er som pinnekjøtt med kålrotstappe og kokte poteter - rett og slett et festmåltid. MC Magnus beviste nok en gang hvorfor han for tiden er en av norges beste rappere, og lot et sultent publikum spiste seg mette på saftige ordspill og rim.

LES OGSÅ: Fredag på Knausfestivalen

Bo Milli

Vi anmelder dessverre ikke Bo Milli på grunn av kjennskap til bandmedlem, men vi synes konserten var jævlig bra.

Daufødt: hardt og upåklagelig

Daufødt er det perfekte livebandet. De består av mennesker som vet akkurat hvordan man skal varte opp til knallhard rockemusikk som får enhver pønk-fan til å miste alle henninger. Lyden til Daufødt er gigantisk. Storslagne trommer, grove gitarriff, dype basstoner og upåklagelig frekk vokal gjorde hele konserten til en opplevelse uten like. Man får assosiasjoner til band som Knocked Loose, I Hate Sex, og Zeal & Ardor; alle er harde som faen. Vokalist Annika Homme er den frekkeste frontdama i norsk rock, og hennes scenetilværelse spriket det hele helt hjem.

Var dette noe for alle? Nei, på ingen måte. Uansett var Knaus-lokalet stappet med ivrige tilhengere som ville høre trash/speed-metal i sin reneste form. Miksingen var noe dårlig, men det hadde lite å si ettersom hele bandet leverte til sitt fulleste med harde låt etter harde låt. Om det er ett band man bør se live, er det Daufødt.

Egentlig er Daufødt for store for Knaus-scenen og fortjener en større scene som er verdig deres trommehinnesprengende musikk. Jeg gleder meg til den dagen de skal fylle Storsalen, da kan du seg meg på fremste rad, hoddenikkende og semivoldelig ansvarsløs. Dette var desidert den røffeste konserten som ble spilt i løpet av Knausfestivalen 2023, og var den perfekte avslutningen på en generelt god rekke av artister.

Powered by Labrador CMS