Noen studentforeninger skal få bruke campus på kveldstid

– Et skritt i riktig retning, sier Studenttingslederen.

Publisert

på NTNU åpner for en «gradvis og kontrollert utvidelse av bruk av rom gjennom rombestillingssystemene». Det oppgir universitetet i en melding på Innsida torsdag.

Rektorvedtaket kom etter at Studenttinget tidligere i september sendte ut et opprop til studentforeninger hvor de krevde at campus skal holde åpent etter klokka 20.00 for studentrelaterte aktiviteter.

– Vi ser nødvendigheten med dette oppropet fordi det er mange studentforeninger som lider på mangel av areal til både drift og til sosiale arrangementer, sa studenttingsleder Åste Solheim Hagerup til Under Dusken den gangen.

Generalforsamlinger og studenttingsmøter

Vedtaket åpner for studenttingsmøter og for at linjeforeninger kan avholde generalforsamlinger i universitetets lokaler mellom klokka 20.00 og 23.00. Dette vil gjelde i en prøveperiode ut oktober, gitt at smittenivået holder seg på dagens nivå.

Studenttingsleder Åste Solheim Hagerup sier en delvis åpning er skritt i riktig retning, men at mange fremdeles sitter uten lokaler.
Studenttingsleder Åste Solheim Hagerup sier en delvis åpning er skritt i riktig retning, men at mange fremdeles sitter uten lokaler.

Andre studentaktiviteter, som kor og revyer, får foreløpig ikke tilgang til campus. Det vil i slutten av oktober tas en ny vurdering på om det vil være mulig å åpne opp for flere studentaktivteter på kveldstid.

Studenttingslederen sier åpningen er et skritt i riktig retning, men at det ikke betyr at siste ord er sagt.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at det var flere foreninger som fikk tilgang til campus akkurat nå, vi vet at det er et kjempestort behov for lokaler. Vi kommer til å være tydelige og tidlig ute for å sette press på rektor og rektoratet i denne saken.

Samtidig understreker Hagerup at det er viktig å ta hensyn til en fremdeles ustabil smittestiuasjon.

– Vi kan ikke regne med at trondheimsstudentene har vært flinkere enn studentene i Bergen. Vi har hatt flaks, sier hun.

Powered by Labrador CMS