BEKYMRET: Leder i Studenttinget Åste Solheim Hagerup mener begrensningene går ut over tilbudet til studentforeningene.
BEKYMRET: Leder i Studenttinget Åste Solheim Hagerup mener begrensningene går ut over tilbudet til studentforeningene.

Studentforeninger får ikke bruke campus på kvelden, det vil Studenttinget endre

Studenttinget har sendt ut et opprop til studentforeninger for at campus skal holde oppe etter kl. 20.00 for studentrelaterte aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Studenttinget ber om underskrifter til et opprop for at studentforeninger kan benytte campus etter kl. 20.00. Dette er for øyeblikket ikke mulig. Det er på grunn av koronasituasjonen at sentral beredskapsledelse på NTNU har bestemt at campus ikke skal brukes til studentrelaterte aktiviteter etter kl. 20.00.

– Vi ser nødvendigheten med dette oppropet fordi det er mange studentforeninger som lider på mangel av areal til både drift og til sosiale arrangementer, sier leder Åste Solheim Hagerup av Studenttinget i Trondheim.

Ingen studentrelaterte aktiviteter etter kl.20.00

Avdelingsdirektør Kjetil Mjøsund for campusservice bekrefter at campus er stengt for alle studentrelaterte aktiviteter etter kl. 20.00.

– Sentral Beredskapsledelse har besluttet at campus skal være stengt for studentrelaterte aktiviteter etter kl.20.00, men at det nå foregår en evaluering og vurdering for å kunne åpne fram til kl.23. Det vil si tilbakeføre normale åpningstider, slik det var før covid-19, sier Mjøsund.

LES OGSÅ: Til tross for at NTNU melder at 80 prosent av undervisningen skal foregå på campus dette semesteret, sitter mange studenter hjemme.

Mye aktivitet på kveldstid

I oppropet trekker Studenttinget fram utfordringene ved at mye av organisasjonsaktivitetene og det sosiale skjer på kveldstid og ofte etter kl. 20.00. Mye av studentfrivilligheten bruker campus til å planlegge og gjennomføre sine aktiviteter. Studenttinget mener den daglige driften til studentforeningene kan bli betydelig vanskeligere når campus stenger kl. 20.00.

– For alle som har vært student, er student, har jobbet med studenter eller vet hva en student er så vet du at vi ikke lever en 08-16 hverdag. Vi skal ikke bare studere, vi har deltidsjobber og etter det er det mange av oss som vil delta i frivilligheten. Derfor er det mye av organisasjonsaktiviteten og det sosiale som skjer på kveldstid og ofte etter 20:00, står det i oppropet fra Studenttinget.

LES OGSÅ: Student slått i hodet av medstudent under forelesning.

Campus er best

Hagerup kan også fortelle at de har hatt kontinuerlige samtaler med NTNU, og opplever at de er til en viss grad medgjørlige. Samtidig har de sett behovet for å mobilisere studentmassen.

– Campus er ofte det tryggeste, billigste og beste alternativet for møtevirksomhet og sosiale aktiviteter for studentforeninger, sier Hagerup.

Studenttinget trekker også fram i oppropet at studenthybler ofte er uegnet, og for eksempel det å holde en meters avstand kan bli vanskelig. Oppropet ber om at NTNU må gi organisasjonen tillit, så de kan opprettholde driften sin, så de kan fortsette å gi et godt faglig og sosialt tilbud.

Hagerup forteller at de nærmer seg 60 underskrifter, og med et mål på 50, er de veldig fornøyd med responsen så langt. Fristen for at foreninger kan komme med sin underskrift er satt til kl.15.00 tirsdag 08.09.

Powered by Labrador CMS