<b>STENGER IKKE ALT:</b> Om NTNU må stenge campus, vil det kun gjelde deler av campus
STENGER IKKE ALT: Om NTNU må stenge campus, vil det kun gjelde deler av campus

NTNU har kontroll på smitten

Per i dag opplever både NTNU og kommunen at smittespredning ikke er ute av kontroll. Slik situasjonen er nå stenges ikke campus.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld ble det holdt et møte mellom NTNU, Trondheim kommune og flere studentorganisasjoner om smittesituasjonen ved NTNU. De siste ukene har det dukket opp tre ulike smitteklynger blant studenter, men kommuneoverlege Tove Røsstad hevder at de har kontroll på smitten.

– Den siste smitteklyngen sprer seg lettere enn vi har sett tidligere, men vi har kontroll. Vi ber mange sette seg i karantene eller teste seg, men det er for å se om det er noe skjult smitte vi ikke har fått med oss, sier Røsstad.

Smittevernlege Elizabeth Kimbell forteller at de verken ønsker eller forventer at studenter skal gi opp sitt sosiale liv.

– Vi vet at psykisk helse er viktig. Smitte vil forekomme blant studenter - det er uunngåelig, men det er noe må håndtere, ikke frykte.

FIKK DU MED DEG? Trondheim Calling utsatt til juni 2021

Ingen fare for stenging av campus nå

Prorektor Marit Reitan for forskning og utdanning, understreker at de ønsker å holde campus åpent så lenge situasjonen tillater det.

– Det å holde campus åpen og forelesningene fysiske er noe av det viktigste vi kan gjøre dette semesteret. For å kunne fortsette med det, er vi avhengig av å fortsette med dugnaden, sier hun.

Hun forteller at det er smittevernmyndighetene som avgjør hva som skal til for at om campus eventuelt må stenge ned igjen, men at hun oppfatter at de ikke er der i dag. Røsstad legger til at for øyeblikket er det et begrenset utbrudd hvor man kjenner til smittekilden.

Om det blir en større bølge med smittede studenter hvor man ikke kan spore kilden, kan det være aktuelt å stenge deler av campus, lignende det som ble gjort i Bergen.

Viktig med innsjekksystem

Gjennom møtet understrekes viktigheten av å bruke NTNUs innsjekksystem for å spore smitte.

– Vi må vite hvem som har vært utsatt for smitte. Det viktigste man kan gjøre er å registrere hvem som er tilstede. Det reduserer antallet som må i karantene, siden smittevernkontoret vurderer hvem som sitter langt nok unna, sier Reitan.

Per i dag bruker ikke nok studenter innsjekksystemet, som gjør at flere kanskje må i karantene uten å egentlig måtte være det.

– Å registrere seg handler om omtanke til andre studenter, avslutter Reitan.