Ny variant av korona i Trondheim

I løpet av helgen har flere i Trondheim fått påvist koronasmitte, syv av dem er i 20-årene.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av helgen 16. – 18. Oktober fikk åtte personer i Trondheim påvist koronasmitte, skriver Trondheim kommune i en pressemelding. To av de åtte skal være studenter, en ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE), og en ved Fakultet for økonomi (ØK). Ingen av de to har vært på campus de siste dagene, skriver NTNU på innsida.

Av de smittede så er syv personer i 20-årene og én person i 40-årene. Seks av smittetilfellene er knyttet til det pågående utbruddet som omfatter blant annet Lille London og Barmuda. Kommunen skriver også at alle de smittede har mildt sykdomsforløp og det ble i alt utført 2166 tester i løpet av de tre dagene.

LES OGSÅ: Ingen studenter med ukjent smittekilde

Ny variant av viruset

I forrige uke advarte kommuneoverlege Tove Røsstad om at det mulighens var en mer smittsom variant av viruset i Trondheim. Det ble derfor sendt prøver av viruset til St. Olavs hospital for analyser hos Folkehelseinstituttet. Den nye utgaven skal ikke gi mer alvorlig sykdom, skriver Dagbladet.

- Ved første sekvensering av prøvene har analysen vist at varianten av viruset som kan knyttes til dette utbruddet, er en variant de ikke kjenner fra før, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Dagbladet

Røsstad understreker viktigheten av at alle studenter loggfører seg under aktiviteter på campus, for å hjelpe med smittesporingen.

– Dersom alle loggførte seg, kan vi sette en mindre gruppe i karantene. Det er uheldig dersom få loggfører seg ettersom vi da må sette flere i karantene enn nødvendig fordi vi ikke vet hvor de har sittet i forhold til den smitteførende studenten, skrev Rosstad til Under Dusken før helgen.

Før helgen kunne kommunen også bekrefte at de vurderer et påbud om bruk av innsjekksystemet på campus.